Hoy es 20 de julio

NOVA EXPOSICIÓ A LA LLOTJA DEL CÀNEM

Que queda quan ja no queda quasi res?: Manuel Zamora retrata el paisatge que deixen les flames

20/01/2020 - 

CASTELLÓ. La Llotja del Cànem acull fins al 22 de febrer l'exposició 10000 Incendios y algunas esperanzas del bomber i fotògraf Manuel Zamora. Zamora, gràcies al seu doble vessant, ha anat retratant al llarg dels anys el que queda quan ja no queda quasi res, els calius del que va ser una llar. Després d'acabar el seu treball retrata el paisatge que deixen les flames i les seues fotografies estan protagonitzades per fum, cendra i una mica de tristesa i records.

En aquest treball, es mostren retrats d'herois cansats després d'una dura jornada de treball amb natures mortes d'estranya bellesa plens de cendra que són sinònim de passat i de tragèdia. Aqueixa és una de les lliçons que ha aprés Manuel Zamora durant tots aquests anys: "si ixes indemne d'un incendi una de les coses que no cobreix l'assegurança són els records; pel que també és important salvar els xicotets detalls d'entre les flames, perquè, a vegades, si es cremen els records es crema un tros de la nostra vida".

El comissari de l'exposició, el fotoperiodista Paco Salinas, explica que coneix a Zamora des de fa anys pel seu interès en la fotografia. "És una eina que va aprendre a dominar i amb la qual fa treballs que gaudeixen d'ampli reconeixement" assenyala Salinas i destaca de la mostra que, en les seues imatges, "Zamora ha sigut capaç de veure bellesa en el caos -aqueixa estranya bellesa que tenen els rastres de vides i somnis destruïts-, i construir aquestes naturaleses mortes que el foc descontrolat va propiciar. Aquesta mostra conté també un homenatge a la seua professió i als seus companys, amb els quals comparteix vicissituds i perills".

L'exposició es pot visitar de dimarts a dijous de 18.30 a 20.30 hores i els divendres i dissabtes d'11.30 a 13.30 hores i de 18.30 a 20.30 hores. També existeix la possibilitat de fer una visita guiada oberta i gratuïta el dissabte 22 de febrer a les 12 hores.

Noticias relacionadas

next