en el paranimf

Una versió de 'El mercader de Venècia' situa a l'espectador en els inicis del capitalisme 

5/05/2021 - 

CASTELLÓ. El Paranimf de la Universitat Jaume I ha programat per al pròxim divendres 7 de maig de 2021 a les 19 hores, una versió essencial de Konrad Zschiedrich sobre la gènesi del sistema capitalista i el naixement de la banca, en el sentit modern del terme, amb l’obra de William Shakespeare El Mercader de Venècia, dirigida pel mateix Zschiedrich i Mingo Ràfols.

La història d’aquest muntatge arranca quan els actors i el director Konrad Zschiedrich decideixen col·laborar per dur a escena una obra de Shakespeare, després de coincidir en dos tallers sobre l’autor impartits per Konrad. El director i dramaturg alemany proposa als quatre actors una versió de l’obra, que construeix ell mateix en 14 escenes i vuit personatges. 

Deixa de banda les trames secundàries amb la intenció d’il·luminar amb més força l'essència de l'obra. Una versió àgil i sintètica, d'una hora trenta-cinc minuts de durada que sacseja encara els espectadors d’avui com si es tractés d’una peça contemporània. A la vegada evita repeticions, innecessàries per un públic avesat als salts el·líptics.

Noticias relacionadas

next