en benicàssim

Ana Beltrán presenta 'Per Bruixa', una exposició que aprofundeix en els estereotips de la dona

18/11/2021 - 

CASTELLÓ. Benicàssim continua amb la programació amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona i des d'aquest dijous acull, en la Sala Escena, l'exposició de l'artista multidisciplinària Ana Beltrán Porcar titulada Per Bruixa, “un atractiu i compromés projecte sobre la violència contra la dona amb el qual pretenem que els espectadors reflexionen sobre aquesta xacra en la qual tots hem de fer front”, ha indicat l'alcaldessa, Susana Marqués.

Des de fa uns anys Ana Beltrán investiga sobre la violència de gènere mitjançant lectures diverses en premsa, assajos i l'estudi d'estadístiques que no han fet una altra cosa que reforçar la necessitat de visibilitzar, mitjançant la seua obra, el desenvolupament d'aquesta violència estructural.

Des d'aquest posicionament naix la sèrie Per Bruixa que reflexiona sobre els estereotips actuals a partir de les seqüeles generades, en gran part de la societat, per la importància i la gravetat de les caces de bruixes. Així, Beltrán revisa les relacions entre la nostra imatge en el present amb la figura de la bruixa en diferents èpoques i cultures i el materialitza en el seu projecte ‘Per Bruixa’.

Des de les obres pictòriques més convencionals fins a l'acció performativa, la instal·lació o l'art tèxtil. Totes les peces formen un tot en el qual sobrevolen conceptes d'apoderament femení com la independència, el moviment i la llibertat. Un conjunt de fotografies mostraran el treball de l'acció performativa del procés de realització de les peces pictòriques. Aquestes instantànies ens permeten entendre el procés i l'acció que comporten les peces exposades.

En el cas de la instal·lació està formada per un grup de columnes de paper que ocupen part de la sala. En elles, l'espectador pot llegir fragments periodístics sobre diferents agressions i la sèrie també compta amb peces elaborades amb teles negres.

El regidor de Cultura, Javier Alonso, ha afegit que la mostra d'Ana Beltrán serà l'encarregada de tancar l'any a la Sala Escena i obrir el 2022. Així, fins al pròxim 2 de gener l'exposició pot visitar-se en horari de dijous a diumenge de 17.00 a 20.00 hores, mentre que el 25 de desembre i l'1 de gener la sala romandrà tancada.

Noticias relacionadas

next