nou espectacle de Teatre de l’Abast i LA FAM 

'Buh!', un musical infantil inspirat en el món de Charles Dickens

21/12/2021 - 

CASTELLÓ. Buh!, amb autoria de Manuel Maestro i dramatúrgia realitzada junt amb Lucía Aibar i Victoria Mínguez, també directores escèniques i integrants de Teatre de l’Abast, conta la història d’Eva, una xiqueta intel·ligent i divertida que no es porta massa bé últimament perquè passa molt de temps sola a casa. Eva està farta de tot i per això s’escapa a un lloc secret, on rebrà la visita de tres fantasmes molt especials que l’ajudaran a entendre els seus dubtes i fer front a les seues ports a través d’una gran aventura.  

L’obra, idea original de Teatre de l’Abast que pren com a referència els relats de Charles Dickens, aposta per una total interdisciplinarietat entre el musical contemporani i les titelles per a divertir a tota la família estos Nadals. 

L’estrena serà els dies 26 i 27 de desembre al Teatre l’Agrícola d’Alboraia. Tot i que també es faran funcions els dies 29 i 30 a la Casa de la Cultura de La Pobla de Vallbona.

L’elenc d’esta aposta i musical amb composicions originals i coreografies "arriscades", està conformat per Rebeca Artal-Dato, Neus Alborch, Estela Dominguez, Aina Gimeno i Juanma Picazo. L'obra és una coproducció amb la companyia castellonenca LA FAM Produccions 

Rebeca Artal-Dato ha format part de l’elenc de Don Juan de Hadi Kurich, L’aneguet Lleig de Carles Alberola –guanyador del Premi Max 2016 a Millor Espectacle Musical- o també és reconeguda pel seu paper al programa infantil Els Bíters d’À Punt Media. Per la seua banda, Neus Alborch ha treballat com a actriu, entre d’altres produccions, de Godot de Pérez & Disla, Les Aventures de Tom Sawyer de La Teta Calva, també L’aneguet lleig o El cau de les feretes per a À Punt Media. Estela Dominguez ha format part del repartiment d’Ombres i Ser o no ser de María José Peris o Ser Visibles de la companyia La Subterránea; mentre que Aina Gimeno ha treballat en De Sukei a Naima de Gemma Miralles, Salüq i Consonant –premi FETEN 2012- de Juan Pablo Mendiola o Els Bíters d’À Punt Media. Per últim, Juanma Picazo compta amb una llarga experiència com a actor manipulador amb Bambalina Teatre Practicable o al programa Babalá de RTVV, i al teatre musical amb, entre d’altres, Balansiya, Nanas, La Cenicienta o Pinocho, un cuento musical.

Les companyies

LA FAM Produccions és una companyia de teatre de carrer que naix l’any 2014 a la ciutat de Vila-real de la inquietud d’un experimentat equip d’actors, actrius i músics amb la intenció de treballar nous codis i estètiques escèniques que transformen el carrer en un espai no convencional. Des del seu inici, no han parat d’arriscar i transgredir amb les seues propostes apropant el teatre i les arts de carrers a nous públics, caracteritzant-se així, per la potent i visual posada en escena buscant, amb el seu missatge, la reflexió de l’espectador.  

Teatre de l’Abast és una companyia de teatre valenciana, nascuda en 2016, que aposta pel teatre físic i multidisciplinari. Rob, el seu últim espectacle coproduit junt amb la companyia Zero en Conducta, ens endinsa en una proposta contemporània sobre les migracions i els refugiats amb el treball físic, d’ombres, titelles i objectes. El seu protagonista, Ramón Ródenas, ha sigut candidat als Premis Max 2019 pel seu paper en l’obra i fou guardonat amb el premi a Millor Interpretació Masculina de Teatre per l’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV). 


Noticias relacionadas

next