en els últims mesos

Castelló rep 600 llibres que visibilitzen a la dona i el seu paper en la cultura valenciana

3/01/2022 - 

CASTELLÓ. La Direcció Territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana a Castelló ha enviat, en els últims mesos, 600 llibres a més de 150 centres d’educació primària de tota la província per tal de visibilitzar el paper de les dones en la història i la cultura a la Comunitat Valenciana i "traure-les de l’oblit".

Es tracta de tres obres: Les nostres escriptores. Les veus oblidades de les lletres valencianes, de les autores Rosa Roig i Manola Roig; Les Nostres Reines. Les oblidades monarques medievals del Regne de València, amb text de Vicent Baydal i il·lustracions de Lawerta, i Les Nostres Compositores. Les oblidades creadores de música valencianes, de Raquel Lacruz i Carla Fuentes. Els tres llibres han estat editats per la Generalitat Valenciana al llarg dels últims dos anys i es poden trobar en format digital. 

Des de Presidència també s’ha enviat a tots els centres educatius un exemplar del llibre Les nostres festes. Recopilació de les festes més rellevants de la Comunitat Valenciana, una obra de Sergi Durbà que recopila les festes més emblemàtiques del territori, destacant el caràcter integrador, cohesionador, històric i cultural d’aquestes festes.

La directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo, ha posat en valor la iniciativa de publicar aquestes obres i ha explicat que “els quatre llibres poden ser un material de treball prou interessant per als alumnes de primària, ja que estan concebudes amb una destacada vocació divulgativa”.

Noticias relacionadas

next