Assenyalen que per llei no poden rebre dos sous i han triat els de les corts i diputació

Compromís critica al PP de Moncofa per difondre la renuncia al sou de l'alcalde i tinent d'alcalde

17/07/2023 - 

CASTELLÓ. A principis de setmana es va dur a terme el ple d’organització de legislatura a l’Ajuntament de Moncofa, on el PP governarà de nou amb majoria absoluta. Amb l'inici de govern, ha esclatat una nova polèmica al Consistori arran de l'assignació de sous per part dels regidors i alcaldes, durament criticada per Compromís. 

La secretaria de la formació valencianista, Noèlia Peirats, denuncia que l'alcalde, Wenceslao Alòs, i el primer tinent d'alcalde, José Maria Andrés, anunciaren la seua renuncia al sou de l'Ajuntament, quan "no poden cobrar per llei els dos sous complets de diferents administracions públiques a la vegada. Han de triar i s’han quedat el sou de les Corts i la Diputació respectivament, perquè és molt més del que cobraven ací. Per tant, no estan fent cap obra de caritat de cara als veïns de Moncofa", ha remarcat. 

“El PP ha utilitzat de nou el web municipal per a difondre mitges veritats i per fer-se propaganda política. La gent es mereix que se’ls diga la veritat sense amagar-los res”, afegeix Peirats. 

A més, denuncia que Alòs i Andrés "cobraran uns 775 euros mensuals de les arques municipals per les assistències a les Juntes de Govern que han augmentat l’import més del 100% respecte a l’anterior legislatura, i també les comissions informatives i plens". 

D'altra banda, la secretària de Compromís reconeix "l’estalvi net d’uns 53.000 euros que suposarà passar de cobrar huit regidors a fer-ho cinc en l’equip de govern", pero recalca que no és equivalent a "dir que l’alcalde i el primer tinent d’alcalde no cobraran res de l’Ajuntament o que ho han fet pel poble".

Des de Compromís remarquen que la seua crítica "no va ocórrer al ple -l’oposició es va abstindré en aquest punt concret- sinó amb la publicació per part del PP en la premsa i web municipal dels sous i competències dels regidors que formen l’equip de govern". 

Noticias relacionadas

next