en concret, en la partida referent a les ajudes per a l'escola matinera

Compromís critica la reducció de més de mig milió d'euros en conciliació als pressupostos provincials

26/11/2023 - 

CASTELLÓ. Un de les retallades més importants en els pressupostos provincials del PP en la Diputació de Castelló és en les ajudes per a l’Escola Matinera i la Conciliació Familiar per als municipis de les comarques. “Una mesura que deixa fora l'aposta per la conciliació de les famílies, i que el PP redueix la partida a la meitat”, ha lamentat la diputada provincial de Compromís, María Fajardo.

De poc més d'un milió que es destinava l'any passat per a les ajudes de l’Escola Matinera per a les poblacions de Castelló, es quedarà en sols 579.000 euros, la qual cosa “suposa una retallada del 50% en unes ajudes molt importants, ja que en municipis amb pocs habitants, al no haver-hi ràtio suficient per a una escoleta infantil o servei d'atenció, ajudava a la conciliació familiar en les activitats prèvies a l'horari escolar”, ha apuntat Fajardo.

“Mesures com l'escola matinera, formen part d'una aposta ferma per la corresponsabilitat en la tasca de cuidar tant als més xicotets, com també a les persones majors”, ha apuntat la diputada valencianista. Al que se suma, la reducció d'ajudes per a conciliació familiar, que també s'ha vist reduïda en més de 170.000 euros.

Fajardo ha insistit que “lamentem que s'haja decidit retallar en estes àrees perquè als qui perjudica majoritàriament és a les dones de les comarques del nord, perquè encara queda molt de camí per a recórrer en el repartiment de tasques de cures, i actualment, són principalment les dones les que veuen truncades les seues carreres professionals per a haver d'assumir l'atenció als nostres majors i xicotets de la casa”.

“No entenem com s'ha realitzat esta retallada tan important en aspectes que estaven superats, i que, a més, en campanya electoral el PP anunciava que anava a millorar, amb la gratuïtat de 0 a 3 anys, com a exemple”, ha finalitzat Fajardo.

Noticias relacionadas

next