cada dimecres fins al 15 de juny

El cinema inunda el Teatre del Raval amb un cicle dedicat a Chaplin i Won Kar-Wai 

6/04/2022 - 

CASTELLÓ. Canvi de cartellera a la Filmoteca del Teatre del Raval de Castelló. L'Institut Valencià de Cultura, en la seua col·laboració amb la Regidoria de Cultura, proposa per a aquest trimestre dos cicles que reten homenatge a Charles Chaplin i Won Kar-Wai, dues de les figures clau del cinema mundial del segle XX i XXI, dels que es podran veure en pantalla gran un total de 12 pel·lícules fins al 15 de juny, cada dimecres a les 19.00 hores. Les entrades es poden adquirir ja en la web municipal. 

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat "la importància de sumar sinergies amb l'IVC per portar cinema de qualitat al centre de Castelló, com es fa des del 2017, i oferir una programació variada, per a tota la ciutadania, i a preus assequibles, amb dos cicles on aquest trimestre conflueixen la possibilitat de gaudir de cinema mut més clàssic en pantalla gran i de recuperar a un dels directors asiàtics més aclamats".

El cinema de Charlot engega el cicle, aquest dimecres 6 d'abril. Per a la sessió inaugural, hi haurà doble programa, amb la projecció de la reconeguda 'El Chico' (1921) i 'El Peregrino' (1923), dos títols de curta durada dels inicis del geni del cinema sense text, seguits d''Una mujer de París' (1923) el 13 d'abril. El 4 de maig serà el torn de 'La quimera del oro' (1925), deixant pas, l'11 de maig, a tres pel·lícules dels seus començaments en una sola vesprada: 'Vida de perro' (1918), 'Al sol' (1919), i '¡Armas al hombro!' (1918). En juny, seran les seues dos pel·lícules més tardanes les que baixen el teló del cicle dedicat al pioner del cinema, amb 'El circo' (1928), l'1; i 'Luces de la ciudad' (1931) el 8.

D'altra banda, la Filmoteca rescata per al Teatre del Raval tres de les cintes més emblemàtiques del cineasta Won Kar-Wai, en versió original sotstitolada en castellà, una cada mes. El 20 d'abril, el seu nom brillarà amb llums de neó amb la projecció de 'Mientras caen las lágrimas' (1988), que va suposar el seu llançament al mercat internacional, amb gran èxit. Al maig, el 18, serà 'Deseando amar' (2000) la protagonista, mentre que el 15 de juny tancarà el trimestre '2046' (2004), una de les seues cintes més aclamades per crítica i públic.

Noticias relacionadas

next