Hoy es 25 de julio

ELS 6, 7 i 8 DE JULIOL

El Feslloc fa del festival un 'fòrum': les claus de l'edició 2023

27/06/2023 - 

CASTELLÓ. El Feslloc, el festival "resilient" de Benlloc, torna els dies 6, 7 i 8 a posar la maquinària en marxa i ho fa amb tot. Com manifesten els seus organitzadors, el projecte està "acostumat a superar obstacles". En els inicis, perquè no rebia suport "per part de les administracions provincial i autonòmica", una adversitat que es va superar gràcies al treball de l'Escola Valenciana i l'Ajuntament de Benlloc. I el 2020, perquè hagueren de fer front com tothom a una pandèmia mundial, que en el seu cas afrontaren amb una edició reduïda i adaptada.

Sempre mirant avant, el Feslloc està llest per a viure ara una 17 edició que comptarà amb el format habitual: dos escenaris, zona d'acampada, activitats lúdiques i encontres per a reflexionar i debatre. Una programació amb la qual fan evident que aquest no sols és un lloc on gaudir de música, sinó molt més.

Un programa sobre ruralitat i feminisme 

La programació del Feslloc arranca, en efecte, abans dels concerts. Serà el dijous a les 18 quan l'exposició Literatura i cançons, del projecte #PrimaveraMusical, inaugure oficialment el festival. L'endemà, hi haurà un taller d'estampació de samarretes amb pintura, on s'invitarà a personalitzar aquestes peces de vestir amb lletres de cançons. Més tard, a les 12:00, el festival agafarà un to més seriós. Betlem Agulló, germana de Guillem Agulló, Antonio Reina i Raül González participaran en la taula redona Antifeixisme al País Valencià: 30 anys de la mort de Guillemon es recordarà l'assassinat del jove de Burjassot per un grup de militants d'ultradreta.

Per la seua part, 'Greuges Pendents' farà el seu pòdcast en directe, amb la temàtica Ruralitat i futur, on comptaran amb la col·laboració de Marina Beltrán i Ángel Ribes, alcalde de Benlloc.

 

El dissabte, a les 11:30, s'inaugurarà la Fira Feminista, que comptarà amb associacions i llibreries. També, aquest dia tindrà lloc la taula redona La revolució al plat. Sobirania alimentària i territori, amb Fèlix Segarra, soci fundador de Cuinatur, una empresa familiar que naix en 2004 amb l’objectiu d’implantar un model d’alimentació saludable i sostenible a les escoles. Juntament amb Segarra estaran Anna Muñoz, responsable de l’organització Justícia Alimentària; Roger Díaz, cofundador del Celler de les Foes; Alba Cebrián, cofundadora del projecte Malaerba de Benlloc, el qual es centra en l'agricultura regenerativa de secà recuperant bancals oblidats; i Pau Sos, capatàs, agricultor i apicultor.

Per últim, a les 13:00h, es podrà gaudir d’altre dels pòdcasts del Feslloc amb El dolcet pal café, que faran un programa especial anomenat Antifeixisme i dissidències en el món rural amb la convidada Elena Solanas Roig, autora del llibre Florencio Pla “la Pastora”.

Els noms del cartell

Pel que fa a la part musical, el Feslloc continua ferm al seu compromís d'evocar propostes musicals fetes per solistes i grups que empren el valencià en les seues composicions musicals. En aquest sentit, l'edició d'enguany comptarà amb formacions tan conegudes com La Fúmiga, Auxili, Smoking Souls, The Tyets, Maluks o Carraixet, els quals oferiran un espectacle especial amb motiu del seu 50 aniversari.

També espera rebre el festival de Benlloc a La Maria, JazzWoman, Colomet, Niuss o Aina Koda, totes formacions emergents i liderades per dones, donat que aconseguir la paritat en el cartell és un altre dels seus objectius a complir.


Així mateix, completen l'edició d'enguany veterans dels escenaris valencians com Pepet i Marieta, els castellonencs Malparlat i Lola Bou i Manel Brancal, Oceäns, Mo'Roots i Cesc Freixas. També és habitual al Feslloc comptar amb un grup que cante en una altra llengua de l'Estat Espanyol i aquesta volta serà Zetak, amb el seu proijecte de música electrònica, qui acoste l'euskera als escenaris de Benlloc.

Noticias relacionadas

next