la mostra inclou contes i poemes de l’exprofessora de l’UJI

El Menador acull una retrospectiva amb 150 quadres i dissenys de María José Martí

26/02/2022 - 

CASTELLÓ. La Universitat Jaume I obri el pròxim 28 de febrer, a les 12 hores, al Menador espai cultural una mostra homenatge retrospectiva de l’aventura vital i la creació artística de María José Martí. A l’acte d’obertura assistirà la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro, i l’excatedràtic de l’UJI i director de l’exposició, Vicente Latre, que faran un recorregut per la mostra.

En l’exposició es fa un repàs de l’itinerari vital i artístic de l’exprofessora de la Universitat Jaume I María José Martí Fabregat (30 novembre de 1928-2 gener de 2020), que va compatibilitzar la docència amb la creació artística sense desvincular-se d’una constant inquietud social per compartir amb les persones més desfavorides i solidaritzar-se’n.  

La mostra inclou una abundant obra plàstica, de prop de 150 quadres i materials de disseny gràfic, així com l’obra literària amb els contes La hora de la serenidad i Tres cuentos de amistad i els poemes Al mar i Atisbos de plenitud.

Aquesta activitat està dirigida i organitzada per Vicente Latre, excatedràtic de l’Àrea de Dibuix de l’inicial Departament de Tecnologia de la Universitat Jaume I, marit de María José Martí i personal jubilat de l’UJI.

Aquesta és la primera activitat oberta al públic del programa Sènior UJI, un projecte dinamitzat pel Vicerectorat de Cultura i Relacions Institucionals de l’UJI que permet al seu personal jubilat mantenir el vincle actiu amb la Universitat, gaudir d'avantatges com quan eren personal d’administració i serveis o personal docent i investigador en actiu i seguir participant de forma activa del món universitari. 

La mostra es podrà visitar a la sala polivalent del Menador espai cultural del 28 de febrer al 16 de març de 2022.

Noticias relacionadas

next