Mostra de Teatre Reclam

El Paranimf transforma el seu escenari en una classe des d'on reflexionar sobre les dificultats

8/11/2021 - 

CASTELLÓ. La Mostra de Teatre Reclam continua aquesta setmana al Paranimf de la Universitat Jaume I amb dues propostes: una nova creació de Valentí Piñot que homenatja el món rural, el dimecres 10 de novembre, i una comèdia sobre les dificultats a l'escola, de la mà de Focus.cat, el divendres 12 de novembre.

En Masovers. Entre l’espasa i la paret, la companyia Factoria d’històries de Valentí Piñot proposa un viatge pel temps i l'espai d'una manera de vida que s'acaba, la d'una gent que històricament ha sigut deixada de la mà de Déu: els masovers.
L'obra presenta la història d'un masover, vidu i ja molt major, que es veu obligat a vendre el mas de la seua propietat. Les causes: l'edat, les pressions de la família que no pot anar amb compte d'ell i l'abandó generalitzat en què es troben les zones rurals, mancades de serveis i infraestructures bàsiques. Un dia rep la visita d'un grup de possibles compradors i els mostra les diferents estances del mas. Mentre ho fa, reviu emocionat alguns dels moments viscuts entre aqueixes quatre parets i la transformació del mas amb el pas del temps.

D'altra banda, Classe, de la productora Focus.cat, planteja en format de comèdia una reflexió sobre com s'afronten les dificultats en la vida, a partir d'una triple confrontació divertida i penetrant que es desenvolupa en un context escolar.
El fill de Donna i Brian té nou anys. El seu mestre diu que li costa aprendre, que li podria anar bé un psicòleg. Però a Brian i a Donna –que s'acaben de separar– no els ha agradat mai l'escola, ni els professors.

Noticias relacionadas

next