dissabte i diumenge

El Teatre Principal obri amb 'La casa del dolor' de Víctor Sánchez i la guardonada 'Soc una nou'  

2/03/2022 - 

CASTELLÓ. Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, programa al Teatre Principal de Castelló dues peces teatrals per a aquest cap de setmana. Dissabte a les 19.00 hores tindrà lloc la representació de La casa del dolor, una producció del Teatre Nacional de Catalunya amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura, i diumenge a les 18.00 hores, l'obra de teatre infantil Soc una nou, de la companyia Zum-Zum Teatre.

L’obra La casa del dolor és del director valencià Víctor Sánchez Rodríguez i aborda la història d’una família que es reuneix per a sopar en honor de Juli, el fill, que ha acabat els seus estudis de piano. Han preparat un festí, però Juli no es presenta. Davant d’aquesta desaparició, cada familiar afronta la situació de manera diferent. Els camins de cada u entraran en un laberint oníric, còmic i sorprenent, a través dels quals descobrirem els fantasmes d’una família que semblava modèlica.

D'altra banda, la representació Soc una nou de la companyia Zum-Zum Teatre tindrà lloc el diumenge a les 18.00 hores per al públic en general, però dilluns i dimarts centenars de xiquets i xiquetes de les comarques de Castelló podran gaudir també d’aquesta obra dins de la nostra programació didàctica dirigida a les escoles.

Teatre i música formen part d’aquesta obra familiar que conta la història de l’advocada Marinetti, una dona implacable i amargada que ha denunciat quasi tot el veïnat. La seua vida canvia el dia que Omar, un xiquet refugiat, cau d’una branca de la seua noguera. El xiquet transforma la seua vida per complet i, per a poder quedar-se amb ella, afirma que és una nou i que, segons una antiga llei, tots els fruits que cauen al seu jardí li pertanyen.

L’obra ha rebut reconeixements importants com el Premi FETEN 2021 a la millor direcció i el premi a la millor interpretació coral. La direcció és de Ramón Molins, a partir del conte de Beatriz Oses, i compta amb la interpretació de Jesús Agelet, Andrés Batista, Begonya Ferrer, Jordi Gilabert i Albert García; la música és del pianista Antoni Tolmos.

Noticias relacionadas

next