amb la presència de 50 veus

La música de Beethoven tanca el primer Festival d'Òpera de Vila-real

19/12/2019 - 

CASTELLÓ. La música de Beethoven serà la protagonista de la segona edició del concert de Nadal que tancarà en gran el primer Festival d'Òpera de Vila-real el pròxim 26 de desembre. La regidora de Cultura, Rosario Royo, acompanyada del pianista Héctor Chabrera, de Crea Escena; la presidenta de la Coral Sant Jaume, Mª Amparo Peña; la directora del Cor Tutte Voci, Ieva Lavrinovich; i el rector de l'Arxiprestal Sant Jaume, Javier Aparici, han presentat la programació d'aquest concert que compta a més amb el patrocini de la Fundació José Soriano Ramos i la Fundació Caixa Rural Vila-real, representades en aquest acte per Gracia Segarra i Josep Ramos, respectivament.

El concert de Nadal tindrà lloc de nou a l'església Arxiprestal Sant Jaume, el 26 de desembre a les 20 hores, amb entrada gratuïta, en una edició especial, en la qual es realitzarà una versió clàssica de la Missa en do major, Op.86, de Beethoven. “Per a l'Ajuntament de Vila-real és un honor poder continuar donant suport a aquest projecte, perquè sabem de la importància de la música a la nostra ciutat, i confiem que aquest concert serà una tradició cultural de molts anys”, ha afirmat la regidora.

Un espectacle simfònic, que tanca el Festival d'Òpera d'enguany, i que compta amb la participació de trenta músics, per part de l'orquestra Arte Creare, i l'especial protagonisme de la soprano Ximena Agurto, la mezzosoprano Joana Thomé, el tenor Jorge Franco i el baríton Juan Felipe Durà, tot sota la direcció musical de Josep Gil. “Es tracta d'un concert de primer nivell, i li donem molta importància perquè Vila-real necessitava un concert com aquest, que totes les famílies puguen gaudir-lo”, ha afegit Chabrera.

La principal novetat d'enguany és la col·laboració del Cor Tutte Voci i la Coral Sant Jaume, una fusió de 50 cantants que potenciarà els tons intimistes i les explosions sonores de la interpretació musical. “Per a nosaltres ha sigut molt important poder participar en aquest concert, i esperem poder transmetre al públic tot l'afecte que hem posat en aquest projecte”, ha afirmat Peña.

El concert, d'entrada gratuïta, s'iniciarà amb l'obertura Les Hèbrides, del compositor Felix Mendelssohn, i donarà pas a la peça principal del recital. “Es tracta d'una missa d'estil clàssic i molt difícil a nivell tècnic, amb intervencions orquestrals i línies solistes, on el cor juga un paper important i hem hagut de treballar molt per a arribar a aquest nivell”, ha conclòs la directora Luvrinovich.


Noticias relacionadas

next