programació

La dansa de 'Sexy suggestion' obri el segon cap de setmana de Reclam

9/11/2023 - 

CASTELLÓ. L'espectacle de dansa contemporània Sexy suggestion’, de Paula Serrano, obri el segon cap de setmana de la XXI Mostra Reclam d'arts escèniques. Una cita que tindrà lloc en el Paranimf de l'UJI de Castelló aquest divendres 10 de novembre (19.30) i que donarà pas a una gran varietat de propostes en els dos dies següents. Hi haurà teatre social, més dansa, a través de ‘Human’ de Takiri Art Company a Betxí; música amb Rodrigo Cuevas i ‘La romería’ en l'Auditori de Castelló; monòleg amb Xavier Deltell a Almassora; memòria històrica amb ‘Las guerras de nuestros antepasados’ al Palau de Congresssos de Peníscola; i una oda contra la discriminació per l'aparença física i en favor de l'autoestima amb ‘Menina. Soy una puta obra de Velázquez’ a Vinaròs.

‘Sexy suggestion’, producció de la companyia de la coreògrafa alcoiana Paula Serrano, va estar nominada als Premis de les Arts Escéncas de l'IVC 2022 en les categories de Millor Espectacle de Dansa i Millor Direcció Coreogràfica. Es tracta d'una obra entorn de la seducció, cap a l'atracció pel misteriós. En escena, Isabel Álvarez, Marta Santacatalina i Clémentine Télésfort, més la mirada externa i acompanyament de Raquel Klein. Espectacle inclòs en Danza a Escena, de la Red de Teatros, Auditorios, Circuitos i Festivales de Titularidad Pública. Es podrà veure en el Paranimf de l'UJI, a partir de les 19.30 del divendres 10, amb entrades a 6 i 8 euros.

En col·laboració amb la fira musical Trovam!, arriba l'asturià Rodrigo Cuevas dins del seu gira basada en el disc ‘Manual de Romería’. Rodrigo Cuevas és un fenomen de les arts escèniques i de la comunicació; un artista total en procés constant de creixement sostenible. Diversos temes de l'àlbum són composicions pròpies amb lletra i música, unes altres només són música, algunes inclouen parts tradicionals i pròpies, i unes altres són temes tradicionals amb arranjaments o adaptacions propis. Dissabte 11 (20.00), en l'Auditori de Castelló.

Betxí. ‘Human’


La valenciana Takiri Art Company pren en ‘Human’ la figura de ‘El gran dictador’ de Charles Chaplin. A través de la dansa i de la figura teatral de Chaplin cerca aprofundir en la situació mundial que ens ha tocat viure. És una crida a la trobada i la germanor. Una parada en el temps que ens permet escoltar, observar i sentir, que és més el que ens uneix que el que ens separa. Dissabte 11 (19.00), en el Teatre Municipal de Betxí.

 

Almassora. Xavier Deltell

El que fóra intrèpid reporter del televisiu Cròniques marcianes, Xavier Deltell, presenta el monòleg ‘Dejavú, dejavá. ¡Cada día te quiero más!’, en el qual fa riure al públic a través dels records musicals que han marcat les vides de molts de nosaltres. Diumenge 12 (19.00), a la Casa de la Cultura d'Almassora.

Peníscola. ‘Las guerras de nuestros antepasados’

Un crit contra la violència de les guerres és la línia mestra de la novel·la de Miguel Delibes publicada en 1975. El reclús Pacífico Pérez anirà recordant la seua vida guiat per les preguntes del doctor Burgueño, metge del sanatori penitenciari on està internat. El pare, el iaio, el besavi de Pacífico van envoltar la seua infància amb l'obsessió de les seues guerres. Però Pacífico és un jove ingenu i d'exacerbada sensibilitat. No obstant això, també ell acabarà matant de manera inesperada, sobtada, sense sentit. Carmelo Gómez i Miguel Hermoso interpreten en escena als dos protagonistes, dirigits per Claudio Tolcachir. Diumenge 12 (19.00), al Palau de Congressos de Peníscola.

Vinaròs. ‘Menina. Soy una puta obra de Velázquez’

Segunda funció de ‘Menina. Soy puta obra de Velázquez’ en l'actual edició de Reclam. Realitzada per la productora extremenya Projecte Cultura, l'obra és el monòleg d'una jove, interpretada per Nuqui Fernández, que a causa de la seua obesitat, pateix les burles dels seus companys. Escrit en clau de tragicomèdia, viatja des del Segle d'Or fins al moment present encarnada en el personatge femení que va pintar l'artista sevillà. Aquest personatge es rebel·la i reivindica la seua identitat per damunt dels cànons de bellesa que estableixen els qui ataquen els més febles dins de qualsevol àmbit. Diumenge 12 (19.30), en l'Auditori Municipal de Vinaròs.


Noticias relacionadas

next