primera fase del projecte de recuperació

L'Alcora habilitarà una zona d'acolliment i informació per als visitants de la Reial Fàbrica

1/06/2020 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de l'Alcora ha sol·licitat una subvenció a Turisme Generalitat Valenciana, per un import de 22.800 euros, destinada a equipar la nau dels forns rodons de la Reial Fàbrica del Comte d'Aranda per a convertir-la en zona d'acolliment de visitants, centre d'interpretació de la manufactura i punt d'inici de les diferents rutes turístiques al voltant del patrimoni industrial. Aquesta actuació servirà per a culminar la primera fase del projecte de recuperació de la primera indústria ceràmica espanyola, en el qual l'Ajuntament està immers des de fa 3 anys. 

L'alcalde, Samuel Falomir, ha recordat que, en l'actualitat, està en marxa l'obra de posada en valor de l'edifici dels forns rodons, datats entre 1798 i 1805, i el canvi de coberta de la nau de Azulejos BIC, cofinançada pels Fons Feder, l'Ajuntament de l'Alcora, la Diputació de Castelló i la Fundació Torrecid. Actuació que es va reprendre el passat mes de maig, després de la paralització per la crisi del coronavirus, i que està previst que finalitze al setembre. “Es tracta d'un conjunt extraordinari des del punt de vista patrimonial, per la seua monumentalitat i la seua cronologia, i ho és també des del punt de vista turístic, per la qual cosa estem convençuts que atraurà a nombrosos visitants”, ha destacat el primer edil. 

Així, la nau en la qual s'inclouen els forns, de més de 200 m² de superfície útil, constituirà el primer espai de la Reial Fàbrica que, restaurat, condicionat i equipat, serà posat en ús per a l'acolliment i informació als visitants. “La previsió és que entre en funcionament a finals del present any”, ha avançat Falomir. 

Pel que respecta a la subvenció de Turisme, l'alcalde ha concretat que s'invertirà en l'adquisició del mobiliari i equipament necessari per a aquests usos, tenint en compte l'accessibilitat universal de l'espai: pantalles tàctils i interactives, mobiliari de treball, d'atenció al públic i de descans, elements de senyalística interior i exterior, museïtzació de l'espai mitjançant panells, textos i infografia, i una maqueta en ceràmica amb el funcionament dels forns moruns de la Reial Fàbrica.


Noticias relacionadas

next