el 5 de març

L'alemanya Ute Lemper relata entre cançons la vida de Marlene Dietrich

3/03/2020 - 

CASTELLÓ. El Teatre Principal de Castelló rep aquest dijous 5 de març (20.00 hores) la cantant alemanya Ute Lemper, amb el seu concert homenatge a Marlene Dietrich amb el títol de Le rendezvous with Marlene. L'actuació es basa en una conversa telefònica entre Marlene i Ute en 1988 a París, fa 30 anys, després de rebre el Premi Moliére francés per la seua actuació en Cabaret a París.

Així, Ute li va enviar una postal a Marlene, que vivia al número 12 de l’avinguda de Montaigne des de 1979, disculpant-se per tota l’atenció dels mitjans comparant-la amb Marlene Dietrich. Ute estava just al començament de la seua carrera en el teatre i la música, mentre que Marlene tenia una llarga vida de pel·lícules, música, col·laboracions increïbles, històries d’amor i fama. "És un gran regal escoltar Marlene parlar sobre la seua vida, el seu treball i estil, el seu amor pel poeta Rilke, la seua complicada relació amb Alemanya, el seu dolor i les seues fascinacions", esmenten desde l'Institut Valencià de Cultura. A més, l’actuació que es podrà gaudir al Principal, Ute conta entre cançons la història de Marlene, durant tots els capítols de la seua vida, des dels anys del cabaret de Berlín fins a les fabuloses col·laboracions amb Burt Bacharach.

El currículum de la cantant i actriu alemanya inclou musicals com el seu debut al repartiment original de ‘Cats’ a Viena o la recreació del personatge de Lola creat per Marlene Dietrich en ‘The Blue Angel’. També ha interpretat Sally Bowles en la producció parisenca de ‘Cabaret’ o la Velmas Kelly de ‘Chicago’, tant al West End com a Broadway. Lemper és una artista prolífica que ha aparegut en nombroses pel·lícules i ha participat en moltes bandes sonores, recopilacions i concerts. Com a artista en solitari, la seua extensa discografia inclou revisions de les composicions de Kurt Weill des de finals de la dècada dels huitanta, a més de cançons alemanyes de cabaret i cançons molt polítiques cantades en la dècada dels trenta en els clubs berlinesos. En 1992 grava ‘Illusions’, dedicat a les cançons de Marlene Dietrich i Edith Piaf. També té nombrosos àlbums de pop tant en anglés com en francés o alemany, i en 2000 va publicar ‘Punishing Kiss’ amb temes escrits per Scott Walker, Nick Cave, Tom Waits, Elvis Costell, Philip Glass i Neil Hannon.

Noticias relacionadas

next