el 2 de desembre

L'òpera de les Arts recala al Teatre Principal amb 'Un avvertimento ai gelosi'

1/12/2021 - 

CASTELLÓ. Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, programa aquest dijous al Teatre Principal de Castelló l’òpera Un avvertimento ai gelosi, de Manuel García (1775-1832).

El Palau de les Arts va estrenar aquesta primera producció escènica de García el passat 12 de novembre i serà aquest dijous quan arribe al Principal de Castelló. Una representació que comptarà amb cantants del Centre de Perfeccionament de les Arts i el reconegut pianista Rubén Fernández Aguirre.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat “la bellesa musical d’aquesta òpera que portem fins a Castelló gràcies a la col·laboració existent entre el Palau de Les Arts i l’IVC”. Ribes ha volgut recomanar aquesta representació com “una molt bona ocasió per a acostar-se al ‘bel canto’ amb un gran muntatge adaptat a l’escenari del Principal”.

Per la seua part, el director artístic de les Arts, Jesús Iglesias Noriega, ha recordat que “Manuel García va ser una de les figures més rellevants de la vida cultural europea del XIX, així com un dels grans divulgadors de la lírica” i ha remarcat que “l’obra té un argument senzill, un muntatge fresc i intel·ligent i una música en la qual es pot escoltar Rossini, Bellini i Mozart”.

Les Arts coprodueix amb el Festival d’Òpera d’Oviedo aquest muntatge, amb direcció escènica de Bárbara Lluch, escenografia de Daniel Bianco, vestuari de Clara Peluffo i il·luminació de Nadia García, amb acompanyament pianístic i direcció musical de Rubén Fernández Aguirre.

Fernández Aguirre és un dels pianistes més sol·licitats per les millors veus, tant a escala nacional com internacional, faena que compagina amb un treball actiu en la recuperació i la difusió del patrimoni musical espanyol, en el qual destaquen els seus treballs previs amb altres òperes de Manuel García.

La directora d’escena Bárbara Lluch, en carrera ascendent després de treballar durant deu anys com a assistent al Covent Garden i fer per al Teatre de la Zarzuela títols com ‘La casa de Bernarda Alba’ i ‘El rey que rabió’, proposa un exercici de ‘metateatre’. La directora catalana trasllada les trames amoroses, els conflictes i els enganys a temps actuals i aporta un toc juvenil a aquesta nova producció.

Un avvertimento ai gelosi suposa la presentació oficial de la nova promoció del Centre de Perfeccionament, que des del mes de setembre passat treballa a les Arts amb l’assessorament de la soprano María Bayo. En aquesta ocasió, Rosa María Dávila (Sandrina), Marcelo Solís (Berto), Jorge Franco (il Conte di Ripaverde), Carlos Fernando Reynoso (Don Fabio), Laura Orueta (Ernesta) i Xavier Hetherington (Menico) assumeixen els papers principals.

Les entrades per aquesta representació tenen un preu d’entre 3 i 16 euros. Recordem que es pot obtindre un descompte del 50 % gràcies a Entrada i +. Cal recordar que, quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC, s’obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló, entrades amb un descompte de fins al 50 %.

Noticias relacionadas

next