DE MATERIALS DIDÀCTICS A Títols SOBRE VIOLÈNCIA De Gènere

L'UJI permet la descàrrega gratuïta de més de 200 obres culturals i educatives

7/04/2020 - 

CASTELLÓ. Publicacions de la Universitat Jaume I, l’editorial universitària de Castelló, creada juntament amb la institució el 1991, compta amb més d’un miler d’obres en diversos formats i estàndards d’edició, impreses i també en edició digital que poden adquirir-se a través de la tenda.uji.es.

Entre les obres editades, hi ha algunes col·leccions que s’ofereixen en la seua totalitat en obert i descàrrega gratuïta, sota llicències Creative Commons, com a arxius enriquits de .PDF, principalment, però també de vegades en altres formats com ara .EPUB o issuu. L’exemple més representatiu és la col·lecció 'Sapientia', amb 161 manuals i materials didàctics publicats fins al moment i amb diversos títols en producció, una col·lecció de referència entre les universitats, que el 2015 va obtenir una menció especial del jurat als XV Premis Nacionals d’Edició Universitària, convocats per la Unión de Editoriales Universitarias Españolas (UNE) en la categoría 'Divulgació científica' per l’esforç i difusió en obert dels continguts de la col·lecció.

Altres col·leccions que també ofereixen els continguts en obert, i que si es desitja també es poden adquirir en format imprés, són la col·lecció 'Càtedra FACSA', amb 3 títols, la col·lecció 'Microrelatari per l’erradicació de la violència de gènere', amb set números publicats, i l’acabada d’encetar 'Galeria Octubre' que ha publicat en doble versió lingüística castellà/valencià.

Així mateix, han obert algunes de les seues publicacions les col·leccions 'Humanitats', que ja ha publicat 60 títols, deu dels quals són d’accés i descàrrega lliure, i 'Innovació educativa', amb vuit títols que es poden descarregar gratuïtament. Fora de col·lecció es poden també trobar una quinzena d’obres de diverses temàtiques, entre les quals destaca el llibre emblemàtic Cronologia tòpica del Calendari Julià, d’Arcadi Garcia Sanz i Francesc de Rocafiguera i Garcia, que ha estat escollit per la rectora de l'UJI, Eva Alcón, com a "llibre de la ciència", un exemplar imprès del qual es lliura als doctors i doctores honoris causa en la cerimònia de nomenament, juntament amb el birret, els guants i l’anell, tots els elements que n’acrediten la distinció.

A més, la totalitat de les revistes d’investigació i de difusió, tretze en total, que es publiquen a la Universitat Jaume I actualment s’ofereixen en accés obert i es poden consultar al portal e-revistes gratuïtament.

La relació completa i els continguts de les obres, llibres i revistes que Publicacions de la Universitat Jaume I ofereix en descàrrega gratuïta es poden consultar al repositori institucional.


Noticias relacionadas

next