Dijous de teatre

Mafalda Bellido puja al Teatre de Raval amb la comèdia 'Chucho'

19/01/2022 - 

CASTELLÓ. Chucho de la Zafirina Teatre y Mafalda Bellido és l’encarregada de donar el tret d’eixida a la campanya ‘Dijous de teatre al Raval’ organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló. Així, aquest dijous a partir de les 20.00 hores al Teatre del Raval, arranca l’edició d’enguany que portarà fins a sis obres professionals fins a finals de maig amb companyies de Castelló i de la resta del territori valencià.

Amb Chucho, La Zafarina Teatre torna al Raval després de nombroses nominacions i de ser finalista als premis nacionals Max de Teatre, a més dels premis IVC i als premis de la Crítica Valenciana i de guanyar el premi Autor Exprés de la SGAE.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha volgut posar de relleu “la gran qualitat de les sis obres de teatre de diferent temàtica que ens transportaran a altres mons, ens faran riure, somiar i emocionar-nos”. Ruiz també ha destacat l’aposta de l’Ajuntament pel sector cultural i per l’art qui “tenen eixa capacitat de transformar i transmetre, i ara més que mai hem de apostar per la cultura en totes les seues vessants”.

Passaran pel Raval el 3 de febrer la companyia Teatro Círculo de la castellonenca Beatriz Fariza amb Gaskin, una obra al voltant de la memòria democràtica que ret homenatge als republicans que van haver d’exiliar-se, i basada en la història real d’un pilot que va estar als camps de concentració nord africans. Al març, el dia 3, en el mes de la Dona a Castelló, Pepa Cases dirà Soc hiperactiva, mentre a l’abril, el 14, serà el torn de l’estrena de Solitari George de Paraules d’Aire, amb Diana Bernal i Óscar Luna al capdavant d’un projecte de teatre gestual, titelles i màscares per a públic familiar. 

Al maig, el 12, serà el torn de LlocArt, amb Rafa Lloret i Virginia Lloret presentant Punt d'inflexió, una història sobre violència masclista; i, en la clausura de l’apartat teatral, arriba el 19 La Dependent, amb Icària, un trepidant thriller escènic entre la tragèdia i la comèdia, amb Jordi Ballester, Gemma Miralles, Pepe Miraveta i Pepa Miralles, que arriba a Castelló després del seu èxit a València i Alacant en plena gira nacional.

Noticias relacionadas

next