Tesa o Apologia duran la música

Morella rodarà un videoclip contra la MAT en la primera festa del proAplec

20/10/2022 - 

CASTELLÓ. Morella acollirà el 44é Aplec dels Ports el pròxim mes de juliol del 2023, però les activitats al voltant d’aquesta trobada comarcal s’esdevenen al llarg de tot l’any. Així, el dissabte 29 d’octubre tindrà lloc la primera festa proAplec amb activitats tradicionals, culturals, festives i reivindicatives durant tot el dia.

Aquesta serà l’inici del camí d’una nova  edició amb les actuacions de Tesa i Apologia, el rodatge d’un videoclip amb Pepet i Marieta, i el tardeo amb Rosio Cano. Tot això a l’Espai Firal de Morella amb una paella popular per a dinar. La programació cultural es completa amb la projecció d’Alcarràs al Teatre Municipal. 

El primer proAplec comença a la Casa Ciurana amb les activitats a càrrec de Connecta Natura a partir de les 10.00 hores. Primer l’Intercanvi de llavors tradicionals i, a continuació, Què és la xarxa de guardianes de varietats tradicionals?. Paral·lelament, l’espai creatiu i d’aprenentatge, Agroinfants.

'No a la MAT'

Amb tot, Morella serà l’escenari del nou videoclip de Pepet i Marieta. La cançó No a la MAT es rodarà al carrer Blasc d’Alagó a les 12.00 hores quan es muntarà una manifestació en contra de les línies de molt alta tensió (MAT) projectades a la comarca dels Ports i en altres zones de l’interior de la província de Castelló. Una reivindicació festiva que necessita la participació de tota la gent possible. Material de protesta com pancartes i samarretes de no a la MAT són benvingudes, així com dels aplecs de tots els anys per a mostrar una comarca unida.

En acabar el rodatge, l’Espai Firal acollirà la paella popular per a totes i tots. Esta inclou paella, postre i beguda amb un preu de 10 euros i és necessari inscriure’s en el formulari.

Les activitats festives continuaran a la vesprada a l’Espai Firal. L’organització ha preparat un bingo musical per a després de dinar. A més, a les 17.30 hores continuarà el tardeo amb les cançons pròpies i versions de Rosio cano. La barra comptarà, per a tot això, amb cerveses artesanals i de proximitat.

Cine i concerts

A més de les actuacions musicals, el cine també estarà present en esta intensa jornada. La pel·lícula que representa a Espanya als Oscars, Alcarràs, es projectarà al Teatre Municipal de Morella a les 19.00 hores.

El Rap d’arrel de Tesa, acompanyada per Jonatan Penalba, donaran el tret d’eixida a la festa nocturna. L’espectacle està previst a partir de les 1.00 hores a l’Espai Firal amb tota l’energia de la Khaleesi d’Almussafes. A continuació, Apologia mostraran el seu rock més potent i reivindicatiu fins a la matinada.

Així, l’organització ha planificat una intensa jornada amb totes les característiques de l’Aplec dels Ports presents. L’objectiu d’aquestes activitats és servir d’altaveu de les problemàtiques de la comarca i mostrar la seua unió enfront d’aquestes en un ambient festiu i de germanor.

Noticias relacionadas

next