Del 2 al 9 d'octubre es duran a terme diferents activitats familiars, culturals i esportives

Onda celebra el Dia de la Comunitat Valenciana amb una programació per a totes les edats

27/09/2023 - 

CASTELLÓ. Onda es prepara per a celebrar el Nou d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, amb una programació que abasta del 2 al 9 d'octubre. Aquesta sèrie d'activitats familiars, culturals i esportives busquen festejar la història valenciana i commemorar la conquesta de la ciutat de València per part del rei Jaume I.

La regidora d'Educació, Maria Ojeda, juntament amb el regidor de Cultura, Daniel Álvaro, han presentat la programació que promet ser una experiència enriquidora per a tots els onders. Ojeda ha destacat “la importància de celebrar junts la nostra cultura i herència, en un dia en què reivindiquem la nostra identitat i l’orgull de ser valencians i onders”.

Per part seua, Álvaro ha aprofitat l'ocasió per a convidar tots els onders i onderes a participar d'aquesta programació, destacant que “es tracta d'una gran varietat d'activitats que inclou esdeveniments per a totes les edats, des dels més menuts que gaudiran de contacontes i jocs creatius, fins als adults que podran submergir-se en la nostra tradició literària i cultural”.

Programació per a totes les edats

Dilluns 2

Lliurament de còmics a les biblioteques dels centres educatius d'Onda, amb la col·laboració de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Una oportunitat única per a fomentar la lectura.

Fem una mocadorà. Una activitat especialment dissenyada per a xiquets de 2 a 5 anys, on podran gaudir d'una vesprada creativa i divertida. Hora: 17.30 h. Lloc: Sala d'actes de la Casa de la Cultura. Col·labora: Panaderia Castañ.

Dimarts 3

Club de lectura. una interessant sessió del club de lectura on s'analitzarà Fadrines. El procés de no casar-se en la societat tradicional valenciana, de Raquel Ferrero i Clara Colomina. Hora: 18.00 h. Lloc: Sala d'actes de la Casa de la Cultura.

Dijous 5

Fem una mocadorà. Una altra oportunitat perquè els més menuts de la casa participen en aquesta activitat creativa. Hora: 17.30 h. Lloc: Sala d'actes de la Casa de la Cultura. Col·labora: Panaderia Castañ.

Divendres 6

Contacontes: Rata de biblioteca, amb Mos Teatre. Els xiquets de 3 a 10 anys tindran l'oportunitat de gaudir d'un emocionant contacontes. Hora: 18.30 h. Lloc: Sala d’actes de la Casa de la Cultura.

Diumenge 8

Espectacle infantil de teatre-titelles: Un món en perill, amb Floc Teatre. Una experiència teatral única per a xiquets i famílies. Hora: 12.00 h. Lloc: Sala La Cassola. (Entrada pel Teatre Mònaco).

Dilluns 9 - Dia de la Comunitat Valenciana

Pilota valenciana. De 9.00 a 12.00 h, al Carrer de Sant Miquel, el Club Pilotari d’Onda organitza una emocionant competició de pilota valenciana en la modalitat de raspall.

Jocs infantils tradicionals, amb EsportOci. D'11.00 a 13.30 h al Raval de Sant Josep, els xiquets podran gaudir de jocs tradicionals valencians, tallers pintacares i d’altres activitats lúdiques.

Cercavila: Una desfilada plena de color i tradició amb cavallers medievals, dolçainers i tabaleters, gegants i cabuts. Hora: 11.00 h. Lloc: Raval de Sant Josep i El Pla.

Acte institucional: Inclou el discurs de l'alcaldessa i la interpretació de l'himne de la Comunitat Valenciana interpretat pel tenor Vicente Ombuena i la UMSCO. Hora: 12.00 h. Lloc: El Pla.

Visita teatralitzada al Castell i al centre històric: A les 12.00 h, una visita guiada teatralitzada convida als participants a explorar es Castell i el centre històric d'Onda. Inscripció prèvia: Tel. 964 602 855 o onda@touristinfo.net.

Concert SAMVO: Un passeig al llarg de la història de la música valenciana. A les 19.30 h en La Cassola, el concert SAMVO ofereix un emocionant viatge musical a través de la rica tradició musical valenciana. (Entrada pel Teatre Mònaco). 

Noticias relacionadas

next