Hoy es 19 de julio

v edició

'Tremenda Fem Fest', un espai "feminista i anticomercial" on gaudir d'altres referents

10/06/2022 - 

CASTELLÓ. "Afecte i revolució". Aquests són els ingredients principals de la quinta edició del Tremenda Fem Fest, un festival autogestionat que vol lluitar contra la masculinització de la cultura. En peu des de 2014, la cita naix com un punt de trobada on dones i creadores es reunixen per a gaudir, oferir altres referents i encontrar un lloc que dignifique plenament el seu treball. "La motivació principal d’aquest festival és proveir la ciutat de Castelló d’un espai feminista i anticomercial on poder donar visibilitat a les dones i persones d’altres col·lectius que es dediquen a la música, però no gaudeixen de tanta repercussió a nivell comercial", apunten les seues creadores.

Serà el pròxim 11 de juny, i després d'una aturada de dos anys, quan la cita torne a la capital de la Plana amb un ventall de propostes que a més de concerts, proposa tallers de fanzins i una fira d'artistes i entitats.

"Estimar-se i tenir amor és un acte revolucionari. Aquest any el que volem és per sobretot gaudir. La pandèmia ens ha ensenyat que tot no és segur i que aquesta cita no sempre es pot celebrar", assenyala, a més, Adriana García, membra de l'organització. Les emocions, la sexualitat, la rebel·lia i la llibertat seran, en aquest sentit, els eixos fonamentals sobre els quals giraran les diferents actuacions i activitats.

Un encontre muntat sense cap mena de subvenció i que tant de bo comptarà amb més de 30 artesanes. "També és important reivindicar la cultura del 'do yourself'", assenyala Garcia, qui explica que la demanda de participar és tal que a dia d'ara, a 24 hores perquè comence el festival, continuen rebent propostes.

La quinta edició del Tremenda Fem Fest recalarà a l'espai comunitari autogestionat La Verduleria (Cronista Muntaner, 4), amb accions durant tot el dia. Serà a les 11 quan l'activitat arranque amb un taller de fanzins oferit per Maritxu Uterzine i Amparo MGM. L'amistat que les travessa des que es conegueren fa deu anys s'ha fonamentat en el punk, l'afecte, les cures i el respecte dels seus temps. Fruit d'aquestes inquietuds comuns neix el llibre d'Amparo, El lenguaje de las sombras i el recopilatori de Maritxu No Más Punkis Muertas! Treballs que duran fins a Castelló. 

Amb tot, seguint aquesta línia, a les quatre de la vesprada la iniciativa Fanzineología oferirà una "degustació de fanzins", on es revisaran diferents obres aplicant el filtre de la diversitat. I una hora i mitja després tindrà lloc la performance col·lectiva 'Le monde soumis XXI', on Cuerda/Sedición/Cuerpos explora les possibilitats del cos nugat potenciant contradiccions com restricció-llibertat i establint aliances que projecten vivències i simbologies.

D'altra banda, la música començarà a sonar la 13h amb un directe d'Ana Hera, una cantant emergent de Borriol que després d'agafar referències d'artistes com SOPHIE, Charli XCX, Putochinomaricón, Samantha Hudson i M.I.A, es va proposar crear cançons d'electrònica hiper-hop tan diverses i divertides com les d'elles. En març de 2022 publica el seu àlbum debut Ni P*ta Ni Santa.

No obstant això, serà en la sala Salatal de Castelló on tindran lloc la majoria de concerts. A partir de les 20h la nit donarà començ amb el rap de La Voz de Jade, Mamba Treze i Ruina KalleTot seguit, serà la banda punk asturiana Viuda la que xafe l'escenari amb un directe ple de cançons "de fúria i pur verí", on es mescla el punk fosc amb la cobla. També, el duet barcelonès Meconio visitarà la ciutat amb la seua proposta de postpunk. Després, serà el torn de l'agrupació emergent Torba i tancarà la vetllada un col·lectiu de djs LGTBI i feminista arribat des de Madrid. Amb tot, també a Salatal tindrà lloc la representació sobre sexualitat Lo normal, de Menudas Pájaras.


Noticias relacionadas

next