la jornada ha funcionat com a punt de trobada entre investigadors i empreses

L’UJI impulsa el doctorat industrial per a enfortir la transferència de coneixement i la innovació

17/10/2023 - 

CASTELLÓ. La Universitat Jaume I, amb el suport de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, ha celebrat la 2ª Jornada de Promoció del Doctorat Industrial per tal de fomentar i consolidar aquesta modalitat de Doctorat, que forma investigadors i investigadores en empreses o en administracions públiques, mitjançant la realització de la seua tesi doctoral en projectes de desenvolupament experimental o de recerca industrial.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de la rectora de l’UJI, Eva Alcón, el director general de Ciència i Investigació, Rafael Sebastián, i el vicerector d’Investigació de l’UJI, Jesús Lancis. La rectora ha destacat l’aposta de l’UJI per aquest tipus de doctorat i ha agraït el suport de la Generalitat Valenciana a aquest programa que "enforteix la transferència de coneixement entre la Universitat i el sector empresarial i les administracions públiques i que, a més, suposa un factor diferencial", pels avantatges que aporta tant per als doctorands i doctorandes com per a les empreses.

En aquest sentit, Alcón ha assenyalat que el doctorat industrial "permet formar a una persona al màxim nivell de recerca, però amb el valor afegit de desenvolupar la tasca investigadora en una empresa, i al mateix temps incrementa la capacitat de l’empresa per a atraure talent i millorar la seua competitivitat a través de la innovació".

En aquesta línia, el director general de Ciència i Investigació, Rafael Sebastián, també ha posat en relleu com aquest tipus de doctorat  ofereix a l’estudiantat vincular teoria amb pràctica i tenir una experiència real especialitzada, a més d’obtenir coneixements altament valorats en el món laboral a través de la col·laboració amb la indústria i la pràctica d’investigació avantguarda. 

"És molt important potenciar aquesta modalitat, perquè aquests doctorands i doctorandes estan molt preparats per a encarar desafiament professionals i també poden realitzar una aportació substancial en la innovació dels seus camps de coneixement", ha afirmat.

Punt de trobada entre investigadors i empreses

En la jornada, que ha servit de punt de trobada entre personal investigador, entitats no acadèmiques i estudiantat de doctorat, s’ha mostrat l’evolució del doctorat industrial de l’UJI, que es va iniciar fa dos anys amb la primera tesi amb menció industrial, i que compta actualment amb un total de 23 doctorands i doctorandes que estan desenvolupant la seua investigació en un entorn laboral. Així mateix, s’ha presentat la guia per a entitats que participen en el programa.

En la sessió també  s’han mostrat alguns casos d’èxit per a donar visibilitat al potencial d’aquesta modalitat de doctorat. Un exemple que s’ha exposat ha sigut el d’una tesi doctoral orientada a la millora de resultats en teràpies basades en l’administració de medicaments que ha donat lloc a diferents patents. Per a finalitzar la jornada, s’han realitzat diverses reunions per a fomentar noves línies de col·laboració entre la Universitat i les empreses per a futurs projectes de doctorat industrial.

Noticias relacionadas

next