Un total de 4.000 dones marxen unides per la igualtat en la Cursa del 8-M a Castelló

5/03/2023 - 

CASTELLÓ. Un total de 4.000 dones han marxat unides aquest diumenge per visibilitzar la seua força sota el lema ‘Per què competir si ens podem unir’ en una multitudinària Cursa de les Dones que ha tenyit de morat el centre de la ciutat. La regidora de Feminsme, Verònica Ruiz, ha donat el tret d’eixida al Passadís de les Arts del parc Ribalta d’una Cursa de les Dones que ha estat un èxit de participació en el marc del Març de les Dones, i en la que dones i xiquetes han fet un recorregut que ha transcurrit pel passeig Ribalta, Navarra, plaça del Reial, Porta del Sol, Falcó, plaça la Pau, Major, plaça Maria Agustina, Alcalde Tàrrega, Ros d’Ursinos, Arquitecte Maristany, plaça 9 de Març, Ronda Magdalena, plaça de la Independència, per encarrilar la meta, de nou, al Passadís de les Arts.

La regidora de Feminisme, Verònica Ruiz, ha destacat “la gran participació i el compromís de les dones de Castelló per visibilitzar la força del col·lectiu, i mostrant que caminant unides, fortes, empoderades, es fan passos més grans i ferms cap a la igualtat real i la democràcia fent front i combatint el masclisme”, agraïnt al voluntariat la seua tasca durant el recorrregut.

La Cursa de les Dones, organitzada pel Servei d’Igualtat d’Oportunitats de la Regidoria de Feminisme en col·laboració amb el Patronat d’Esports ha estat una festa durant tot el matí. Abans del seu inici, ha hagut animació i zumba de calentament amb una monitora, animant a la participació, en una cita no competitiva que ha finalitzat amb repartiment d’aigua i begudes isotòniques a les participants, que han arribat a la meta escalonadament.

El Març de les Dones, en la seua setmana gran, continua aquest dilluns amb l’inici de la programació musical emmarcada en el cicle Los Lunes Concierto en clau de dones, que començarà amb el Duo Suggia i les 'Veus de dones',  a les 19.00 hores, al Reial Casino Antic, amb entrada lliure, com a preludi de l’acte institucional, el dimecres al Teatre del Raval, on s’entregarà el premi Olímpia a Eva Alcón, i els premis del Concurs Relats de Dones.

Noticias relacionadas

next