en les avingudes Tàrrega, la Murà i Pius XII

Vila-real instal·la nous enllumenats led per a potenciar l'atractiu comercial i fomentar l'estalvi

25/09/2023 - 

VILA-REAL. L'Ajuntament de Vila-real continua desplegant la tecnologia led en l'enllumenat públic amb el doble objectiu de millorar l'atractiu dels seus principals eixos comercials i, al mateix temps, avançar en el Pla municipal d'eficiència energètica. En aquesta línia, el consistori, a través de la Regidoria de Serveis Públics, escometrà una nova fase de renovació en l'eix comercial de les avingudes Francesc Tàrrega, la Murà i Pius XII on se substituiran les bombetes tradicionals per altres de tecnologia led. 

Així ho explica el regidor de Serveis Públics i de Comerç i Hostaleria, Xus Madrigal, qui detalla que aquesta actuació, que compta amb una subvenció de la Generalitat Valenciana per a la millora d'àrees urbanes de concentració comercial, “és una prova del compromís per continuar contribuint, en la mesura de les nostres possibilitats, a l'enfortiment i millora de la competitivitat del comerç local, generant un entorn urbà més atractiu i sostenible al mateix temps que reduïm la factura energètica municipal, que l'any passat es va triplicar per l'escalada de costos de l'energia”.

Zona de concentració comercial

Després de la renovació de lluminàries en la zona centre, aquesta nova fase se centrarà en l'altre gran focus comercial de Vila-real, l'eix central que conformen les avingudes Francesc Tàrrega, la Murà i Pius XII, en el qual, segons dades de 2022 de la Cambra de Comerç, es concentren més de 420 establiments comercials. “Sens dubte és una zona amb una gran potència comercial que esperem que puga continuar creixent gràcies a aquesta millora de la il·luminació”, assenyala Madrigal. 

L'edil subratlla que, encara que en aquest cas existeix un evident interés de suport al comerç local, “cal no oblidar que totes aquestes accions es desenvolupen sota el paraigua del Pla municipal d'eficiència energètica, que també s'ha implementat en altres zones de la ciutat com les calles Ermita i José Ramón Batalla, així com en els principals accessos al nucli urbà i amb el qual pretenem, en el termini d'uns quatre anys, renovar l'enllumenat de tota la ciutat amb tecnologia led, més eficient i sostenible”.

Per a fer realitat el projecte de renovació de lluminàries en les avingudes centrals de Vila-real, el departament de Serveis Públics ha licitat el subministrament del material necessari, amb un cost de més de 119.600 euros. La previsió és adquirir un total de 300 lluminàries led i 100 nodes DALI, a més d'un altre material divers necessari per a dur a terme la substitució de l'enllumenat. Les empreses tenen de termini fins al pròxim 4 d'octubre per a presentar les seues ofertes i l'adjudicatari comptarà amb un període de 30 dies per a subministrar tot el material als Serveis Públics municipals.

Noticias relacionadas

next