'taronges de vila-real!'

Vila-real llança una campanya per a fomentar el consum de taronges d'empreses locals

29/11/2023 - 

VILA-REAL. L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria d'Agricultura, llança una campanya per a fomentar el consum de taronges locals i fer costat a les empreses citrícoles del municipi en un moment especialment complicat per al sector. El regidor de l'àrea, Emilio M. Obiol, ha presentat la campanya Taronges de Vila-real!, una iniciativa que persegueix animar a la ciutadania a “apreciar i consumir alguna cosa tan nostra com són les taronges, que són l'essència de la nostra tradició agrària i que no volem que siguen únicament passat, sinó també present i futur per a l'economia local”.

Per a això, la campanya Taronges de Vila-real! s'articula al voltant de quatre lemes 'Compra’n, Menja’n, Cultiva’n i Regala’n', i al mateix temps incorpora la difusió d'algunes de les marques dels únics quatre negocis de comercialització de cítrics que funcionen en l'actualitat a la ciutat: Frutinter, Citrias, Real Export i Hermanos Gil. Obiol ha agraït la col·laboració d'aquestes empreses i ha subratllat que aquesta campanya és també una manera de “fer-los visibles i donar-los suport en un moment de crisi per al sector”.

“Amb els lemes Compra’n, Menja’n, Cultiva’n i Regala’n volem fomentar el consum des de tots els angles i intentar donar una mirada en positiu per a frenar l'abandó progressiu de cultius”, afig el regidor. A més, la difusió de la campanya arrancarà en els pròxims dies coincidint amb l'inici del període nadalenc perquè “també volem recuperar la tradició de regalar taronges com un detall de qualitat per Nadal, que ens identifica com vila-realencs i com a valencians”.

El disseny de la campanya ha sigut realitzat per un dissenyador local, Joan Callergues, de DRIP studios, a qui Obiol ha agraït el seu treball i la seua sensibilitat en incorporar en la tipografia elements característics de l'envasament tradicional de les caixes de taronges. La campanya es difondrà en format digital a través de les xarxes socials però també en els diferents suports publicitaris que l'Ajuntament té distribuïts per la ciutat, de manera especial en les marquesines del transport urbà.

“Dins de les limitades competències que l'Ajuntament té en matèria d'agricultura, aquest equip de govern sempre ha mostrat el seu suport al sector a través de múltiples iniciatives al llarg dels anys com la campanya Taronges a l’escola, la celebració de fires citrícoles o la promoció de la taronja a través de la nostra gastronomia, com en la Ruta de la Tapa”, recorda el regidor.

Noticias relacionadas

next