10, 11 i 12 de maig

Castelló balla al ritme del folklore amb el Festival de Danses de l'Antiga Corona d'Aragó 

3/05/2019 - 

CASTELLÓ. El Festival de Danses de l'Antiga Corona d'Aragó està al caure. La capital de la Plana acollirà el segon cap de setmana de maig als grups de danses participants de la que serà la 36a edició d’aquest consolidat festival a la ciutat. Castelló gaudirà d’unes jornades de caràcter cultural i etnològic en les que es realitzaran actuacions i cercaviles pels principals carrers del centre històric.

La inauguració i primera jornada del Festival de Danses tindrà lloc el proper divendres dia 10 de maig a les 19h a la Plaça Major, mentre que la segona jornada del dissabte i la cloenda i tercera jornada del diumenge seran a les 18h a la mateixa Plaça Major.

Les agrupacions que es donaran cita a Castelló els propers dies 10, 11 i 12 de maig representen alguns d’aquells territoris que, des del segle XIII al XVII, van viure sota la bandera del regne catalano-aragonès. De Catalunya vindran l’Esbart Olesà (Olesa de Montserrat), d’Aragó l’Agrupació Artística Amigos de la Jota (Terol), de les Illes Balears el Grup de Balls Populars Arrels de Sant Joan (Ciutadella) i de la provincia veïna el Grup de Danses Sant Vicent Ferrer (València). Alhora, de les Illes Canàries, en qualitat d’agrupació convidada de la resta de l’Estat, es rebrà al grup folklòric Sábor de Gayres de Gáldar (Gran Canaria). 

També es podrà gaudir de les actuacions d’algunes de les agrupacions de la Federació de Grups Folklòrics de Castelló, com son la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, l’Agrupació Folklòrica El Millars, el Grup Castelló – Associació d’Estudis Tradicionals i l’Associació Cultural Grup Ramell.

Aquesta és l’oferta cultural del Comitè Organitzador del festival que completa la proposta que la Federació de Grups Folklòrics de Castelló presenta a l’Ajuntament. El Comitè agraeix "la confiança i el suport que la Regidoria de Cultura ha dipositat en les agrupacions que el conformen mitjançant la firma d’un conveni on aquests assumeixen l’organització i responsabilitat del festival." A més, l'organització del Festival agraeix "la col·laboració de l’Escola d’Art i Disseny superior de Castelló amb l’elaboració del cartell promocional de l’edició."

Noticias relacionadas

next