Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

originària del XVII 

Els treballs de restauració en el Fadrí descobreixen un mural de la Sagrada Família de Maria 

21/10/2020 - 

CASTELLÓ. Els treballs de restauració del Fadrí que està portant a terme el Museu de la  Ciutat de Castelló (MUCC) han tret a la llum una pintura mural originària del XVII i que representa la Sagrada Família de Maria. En la imatge, apareixen la Verge Maria de xiqueta, Santa Anna i Sant Joaquim, i la troballa ha demostrat que “tenim ací un exemplar molt singular i al qual li hem de donar la importància que mereix, ja que les representacions més habituals són de Sant Josep, la mare de deu i Jesús”. 

Així ho ha explicat la regidora de  Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, qui ha visitat els treballs de restauració de l’interior de la torre acompanyada per la directora del MUCC, Ana Meseguer, el restaurador Jose María Juan i el personal d’inspecció de la Conselleria de Cultura. “Volem donar valor i conversar com cal una de les poques mostres pictòriques de murals que té el Fadrí i que ara ha demostrat la rellevància històrica”, ha apuntat l’edil al respecte dels treballs de restauració  

Segons un estudi previ a l’actuació, es pensava que la pintura mural corresponia a la Sagrada Família de Jesús (amb Sant Josep i la mare de deu de fons). La tècnica de l’obra, segons aquest estudi, es tracta de pintura al temple i la restauració ha permés descobrir que està en molt bon estat de conservació malgrat les llacunes. 

Així, els treballs de restauració van començar el passat 14 d’octubre i tenen com a objectiu recuperar les pintures murals situades a la sala de la presó de la torre del campanar. La brutícia acumulada pel pas del temps havia tapat la imatge original i impedia apreciar-hi els detalls. 

La intervenció vol recuperar la gama cromàtica original, així com estabilitzar la superfície i fer que l’obra siga novament llegible pel públic. No obstant això, el Fadrí es troba tancat a les visites turístiques per compliment dels protocols sanitaris, ja que les dimensions de les escales d’accés a la part superior dificulten la possibilitat de mantenir les distàncies interpersonals. 

Noticias relacionadas

next