suport mutu castelló

Una nova iniciativa social naix en Castelló per ajudar als col·lectius més vulnerables

16/03/2020 - 

CASTELLÓ. La crisi de la pandèmia del Covid-19 ha originat la creació de Suport mutu Castelló, una iniciativa veïnal que es definexi com una "xarxa segura de solidaritat davant el coronavirus".

La iniciativa proposa compartir propostes per organitzar-se entre el veïnat més proper, guies de defensa laboral, guies de gestió psciològica i, en general, compartir informació que puga ser d'utilitat en el context de l'estat d'alarma i confinament.

Suport mutu Castelló ha obert comptes en diferents xarxes socials (Telegram, Facebook, Instagram, Twitter...) per impulsar aquestes accions. Tal com han anunciat mitjançant un comunicat, la iniciativa busca compartir informació des d'aquests comptes "i fer visible la situació d'abús laboral i abandomanet que estan patit molts veïns i veïnes de Castelló". 

La xarxa busca també oferir assessorament i suport per a totes aquelles persones "que vulguen denunciar la seua situació", i mostra especial atenció a "la situació de la gent gran, de les cuidadores i de les treballadores que no poden permetre's la pausa per a cuidar als seus ni a elles mateixa". Així com "els nombrosos casos d'abús laboral que s'estan produint: acomiadaments, exigències laborals, Ertes o violència masclista".

Tanmateix, el col·lectiu considera que l'estat d'alarma en què es troba el país exigeix "posar en marxa mesures per esmorteir la crisi social en què pot derivar: suspensió del pagament d'hipoteques, lloguers, serveis bàsics i deutes per assegurar la cobertura de les necessitats bàsiques d'aquelles persones que tenen més dificultats econòmiques". Suport mutu Castelló fa una crida a "no fer ulls cecs al fet que les treballadores continuen amb els seus horaris i treballs, sotmetent-se a la possibilitat de contagiar-se. Les classes treballadores han de tenir el dret garantit a tenir cura de la seua gent sense la pèrdua del sou", han destacat des de la xarxa.

Noticias relacionadas

next