Hoy es 23 de julio

televisió autonòmica

À Punt visita Onda per a mostrar els "tresors amb història" que guarda el Museu del Taulell

10/06/2022 - 

CASTELLÓ. La televisió d’À Punt emet el dimarts 14 de juny, a les 22 hores, un nou episodi de la segona temporada de Tresors amb història, des de la localitat de la Plana Baixa, Onda.  

Carolina Ferre i el seu equip d’experts viatgen al Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ a la recerca d'objectes que conten la història dels últims 150 anys dels pobles de la Plana Baixa i la resta de comarques del nord. En este programa es mostraran els tresors familiars que amaguen la història dels ‘rotspainers’ castellonencs exiliats a França, així com l’experiència del gran Marcos Senna a l’Eurocopa de 2008 i s'aproparà una figura clau en la Transició, el borrianenc Cardenal Tarancón. 

Carolina Ferre anirà, una vegada més, acompanyada  de Paco Lloret, l’expert en esports, un reporter de primera, José Molins i la seua colla d’historiadors, formada per Irene Ballester, Vicent Baydal i Joan Seguí. Tots ells s’encarregaran de contextualitzar els objectes a la cultura valenciana i seleccionar aquells que millor afavoreixen a explicar els seus últims cent cinquanta anys d’història. 

Molts dels objectes que passaran per l’Espai Fuster passaran a formar part d'una exposició molt especial amb la col·laboració de l'Etno, el Museu Valencià d'Etnologia.

La pàgina web (tresorsambhistoria.ess’ha convertit en l’arxiu digital del programa, que continua actiu amb l’objectiu de rebre els objectes amb més història de la població valenciana. 

Noticias relacionadas

next