la inauguració ha comptat amb la presència de la consellera nuria montes

L'Aula Intur de Turisme reuneix en l'UJI un centenar de persones en la seua primera jornada

18/10/2023 - 

CASTELLÓ. L'Aula Intur de Turisme, creada per la Universitat Jaume I i Grupo Intur, ha celebrat hui la seua primera jornada dedicada al turisme sostenible, un espai de diàleg que s'ha centrat en el lema triat enguany per al Dia Internacional del Turisme: 'Invertir en les persones, el planeta i la prosperitat'.

L'esdeveniment, al qual han assistit un centenar de persones entre estudiantat del Grau en Turisme i professionals del sector, ha sigut inaugurat per Isabel García Izquierdo, vicerectora d'Estudis i Formació Permanent de l'UJI; Nuria Montes, consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, i Myriam Gimeno, presidenta del Grupo Intur.

En la seua intervenció, la vicerectora Isabel García Izquierdo ha assenyalat que per a abordar els reptes que té davant el sector turístic "és vital que les empreses, les comunitats locals i les administracions públiques col·laborem en l'anàlisi i desenvolupament d'estratègies i polítiques que fomenten un turisme més sostenible, prioritzant la conservació de l'entorn natural i cultural, l'equitat social i el benestar a llarg termini".

En este sentit, ha destacat el compromís de l'UJI i de Grup Intur amb el territori amb la creació de l'Aula i amb aquesta primera jornada "que obri el camí que hem de recórrer per a fer possible una transformació positiva d'un dels sectors econòmics vitals per a les nostres comarques", ha apuntat.

Per part seua, la consellera Nuria Montes ha posat l'accent en el constant increment que ha experimentat el sector turístic en les últimes dècades i en com "el turisme ha de caminar cap a l'estratègia de sostenibilitat, perquè no és una tendència, és que no tenim alternativa", ha afirmat.


En aquest sentit, Myriam Gimeno, presidenta de Grupo Intur, ha destacat que "hem d'aconseguir un equilibri que afavorisca un creixement econòmic basat en la tecnologia, l'eficiència i la sostenibilitat, sense perdre competitivitat preservant al seu torn els valors naturals i culturals del destí". Així mateix, ha remarcat que esta jornada "és la primera d'un extens camí de projectes en comú, on la divulgació, la investigació i la formació s'uneixen per i per a la gestió sostenible del turisme".

La consellera i la presidenta de Grupo Intur han participat a continuació en un diàleg sobre el futur de l'estratègia de sostenibilitat del sector turístic en el territori. A més, el programa també ha inclòs una conferència sobre el paper de la tecnologia en la indústria hotelera, a càrrec de Javier García Cuenca, president Institut Tecnològic Hoteler, i una taula redona sobre els desafiaments i oportunitats en l'operativa turística sostenible. En la jornada també s'ha fet lliurament de premis al millor TFG del Grau en Turisme; i als millors TFG, TFM i tesi doctoral amb temàtica vinculada al turisme.

Sobre l'Aula

L'Aula Intur de Turisme és un projecte impulsat per Grupo Intur i la Universitat Jaume I, amb la missió de contribuir al desenvolupament d'una indústria turística, basada en un model que se sustente sobre els fonaments de l'economia sostenible, col·laborativa i interconnectada, que preserve els valors naturals i culturals del destí, reequilibre l'activitat turística amb els seus beneficis, millore el coneixement i l'adaptació permanent de l'oferta i promoga la governança conjunta alineant la visió privada i pública de l'activitat turística.

Per a això, l'Aula duu a terme activitats d'investigació, formació i divulgació de diferent tipus, amb un mateix fil conductor: la sostenibilitat, orientades a impulsar la posada en marxa de noves iniciatives que contribuïsquen al desenvolupament del territori com a destinació turística sostenible d'èxit.

Noticias relacionadas

next