dies 29, 30 i 1 d'octubre

Castelló encara la segona part de 'Regreso a la ciudad' amb 30 espectacles de teatre familiar

25/09/2023 - 

CASTELLÓ. Milers de castellonencs van assistir aquest cap de setmana als espectacles del XXIV Retorn a la Ciutat, protagonitzat per la programació del Festival MUT! i cinc concerts de bandes locals. Solament l'espectacular estrena de 'Sylphes', a càrrec de la companyia Aerial Estrada, va reunir "més de 5.000 persones" en la Plaça Major, segons apunta l'Ajuntament, en el que "ja és un dels espectacles a l'aire lliure més vistos de la història de la nostra ciutat". 

La segona part del cicle cultural programarà 30 espectacles de teatre familiar, titelles o música per als dies 29, 30 i 1 d'octubre. Entre les actuacions destacades es troben les de Fuman Musicòleg, l'home orquestra Mauro Buzzo, l'espectacle Ingeni Machina o l'aclamat Paco Pacolmo. Una àmplia selecció d'alguns dels artistes de circ i clown més aclamats a nivell internacional. 

La plaça de les Aules o Hort Sogueros tornaran a centrar la major part dels actes, entre els quals també destaca el concert de Ricardo Belda i Arantxa Dominguez o del grup Five, tots dos en la Plaça Major. A més hi haurà un recorregut titulat Calacas per tot el centre urbà.

La regidor de Cultura, María España, ha destacat que “no podem estar més satisfets i emocionats per la resposta del públic castellonenc. Volem agrair a totes les persones i departaments que ho han fet possible, des de la direcció del MUT a l'àrea de via pública o serveis públics Hem fet el primer pas per a recuperar la capitalitat cultural de Castelló, en la Comunitat i a Espanya. No és una opinió subjectiu, l'ocorregut el passat cap de setmana no havia passat mai. Entre tots s'ha aconseguit un rècord de participació que demostra que som una ciutat que vol gaudir de la cultura els 365 dies de l'any. El pròxim cap de setmana tornarem a fer història i els carrers brillaran amb llum pròpia”.

Totes les activitats seran gratuïtes perquè siguen accessibles a totes les persones, especialment al públic familiar. 

next