després de l'adquisició de l'ajuntament 

Compromís alerta que la compra de revistes en valencià no normatiu a Borriana pot incórrer "en malversació"

1/12/2023 - 

CASTELLÓ. El portaveu de Compromís per Borriana, Vicent Granel, ha alertat que la compra de revistes en “valencià no normatiu” per a la Biblioteca Municipal a càrrec de l'edil de Cultura de Vox "podria incórrer en un delicte de malversació de diners públics, i així ho va donar a conéixer en el ple d'aquest dijous passat en el consistori".

Compromís va denunciar esta setmana l'adquisició de dues noves revistes per a la Biblioteca Municipal escrites en valencià no normatiu, és a dir, “no és la norma de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, i per tant, la que es regula en l'Estatut d’Autonomia”. Davant aquesta situació, Granel ha advertit que “una administració pública adquirisca material amb una llengua que no és el valencià normatiu, i que, a més, es divulgue a la Biblioteca Municipal, esta fora de l'Estatut d’Autonomia”, i per tant, “podria incórrer en una malversació dels diners públics”. 

Així i tot, “lamentem més encara que el primer edil reconeguera en el ple que li dona via lliure al regidor de Cultura perquè faça el que vulga, i això ens ha espantat molt, ja que l'alcalde ha de vetlar per tota la ciutadania de Borriana, i no sols per Vox”, ha apuntat Granel, que veu com “és més important cuidar la butaca a l'ajuntament, que fer el que deu”.

L’AVL és la màxima autoritat normativa del valencià, que parteix de la tradició lexicogràfica, literària i la realitat lingüística genuïna valenciana, així com la normativització consolidada a partir de les denominades Normes de Castelló, i d'acord amb l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana i la Llei de creació de l'AVL. 

“El PP ha de demostrar de quin costat està, i l'alcalde ha de relegar al regidor de Cultura del seu lloc després de les nombroses polèmiques relacionades amb la censura, la cultura, i ara, amb la llengua valenciana”, ha apuntat el portaveu de Compromís a Borriana.

Finalment, Granel ha insistit que “esperem que les revistes infantils Camacuc i Cavall Fort, el setmanari El Temps i les publicacions Enderrock i Llengua Nacional, no desapareguen al gener de la Biblioteca Municipal, que és quan acaba la seua subscripció. Si això passa, el que guanyarà sols será Vox, ni el PP, ni Compromís, ni Borriana, i això ho ha de tindre clar l’alcalde”.Noticias relacionadas

next