del 17 al 29 de desembre

Del circ de 'Yolo' a les marionetes de 'Mr. Train': així s'acomiadarà del 2020 el Teatre Principal 

16/12/2020 - 

CASTELLÓ. El Teatre Principal de Castelló, de la mà de Cultura de la Generalitat, ha programat per a aquestes festes de Nadal diversos espectacles de circ i de teatre dirigits a un públic jove i familiar. Es tracta de Classe (dijous 17 de desembre a les 20.00 hores), que portaran al Principal les companyies Teatrencompanyia i La Medusa; Mr. Train (diumenge 27 de desembre a les 18.00 hores), de Trukitrek Puppet Company, i Yolo (dimarts 29 de desembre a les 18.00 hores), de la companyia Lucas Escobedo.

El coordinador de l’Institut Valencià de Cultura a Castelló, Alfonso Ribes, ha explicat sobre la programació familiar nadalenca que Classe “és un espectacle per a pensar en el futur de la societat, Mr. Train és una peça carregada de sensibilitat i Yolo un fantàstic espectacle de circ per a tota la família, que va obtindre el premi a millor espectacle de circ en l’edició de l’any passat dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes”. 

Classe és una coproducció de les companyies Teatrencompanyia i La Medusa, adaptada i dirigida per Xavier Puchades, a partir de l’obra original del dramaturg xilé Guillermo Calderón. L’obra original s’emmarca en les revoltes estudiantils del Xile de principis dels 2000. Partint d’aquest context, Puchades trasllada l’esperit d’aquella protesta xilena a les protestes estudiantils en el territori espanyol dels últims anys. En aquest context, una alumna, un dia de manifestació estudiantil, prefereix assistir a classe per a fer l’exposició que s’havia preparat en comptes de donar suport a les mobilitzacions convocades. Quan arriba el professor, li proposa deixar l’exposició per al final de la classe. Vol donar-li una classe especial abans que siga massa tard. Són la minoria. 

Per tot açò, Classe parla d’educació, d’història i de conflicte generacional, una oportunitat per a veure el que és entregar-se a un moviment polític i veure’l ofegar-se amb el temps. El fracàs de les reformes i el somni polític són els temes de l’obra, que són de gran actualitat des de fa molts anys.

El text està interpretat per Arianne Algarra i per Àngel Fígols, que donen vida a aquesta alumna i al professor que intentarà canviar la seua visió sobre alguns aspectes de la vida.

Per la seua part, l’obra Mr.Train és una producció de Trurukitrek Puppet Company que uneix el teatre de titelles i el cinema d’animació amb un format totalment mut. Aquest espectacle ha estat creat per Dl.Pulici i Josep Piris, qui també n’és el director.

Trukitrek és una companyia nascuda en 1998 especialitzada en espectacles que combinen el teatre gestual amb el món dels titelles. Aquesta companyia fa servir la mímica com a llenguatge universal, i l’originalitat de la seua proposta escènica ha portat la companyia a nombroses gires per 33 països d’arreu del món.

Mr. Train narra la relació entre un gos vagabund i un vell solitari que viu en una estació de tren per on mai passa ningú. És una faula poètica que parla de la solitud. Un espectacle sense paraules que uneix el teatre de titelles i el cinema d’animació. Un híbrid entre teatre i cinema. Un espectacle especialment dirigit al públic familiar amb xiquets majors de 6 anys.

La programació del Teatre Principal de Castelló també té espai per al circ. Yolo, de la companyia de Lucas Escobedo, és un espectacle de circ per a tots els públics ple d’energia, força i ritme. En l'obra, l’esforç col·lectiu es desgrana en disciplines de circ i escenes corals plenes de vitalitat i alegria. Yolo és percussió, vol, malabars, equilibri, humor. Salts arriscats, llançaments impossibles i vols infinits. 

Les entrades per a aquests tres espectacles i la resta de la programació de l’IVC al Teatre Principal de Castelló es poden trobar en el seu lloc web.

Noticias relacionadas

next