al teatre del raval

Des de Mozart fins a Sinatra: la Banda Municipal obre un nou cicle de música de cambra 

16/09/2020 - 

CASTELLÓ. Després de la  tornada a l’activitat amb el concert-homenatge a les víctimes del coronavirus del passat 12 de setembre, la Banda Municipal de Castelló continua la  tasca musical a la ciutat. Durant setembre i octubre, els i les integrants de la formació musical oferiran sis concerts de música de cambra en diversos indrets de la capital de la Plana, abans d’encetar el cicle simfònic.

Els espais triats per a aquests concerts seran el Teatre del Raval (on començarà el cicle), el Centre Cultural la Marina del Grau i el Templet del Parc Ribalta, on els músics de la formació municipal s’han organitzat en grups de cambra i han preparat repertoris amens i populars, que combinen la música més clàssica amb les bandes sonores de pel·lícules, cançons pop o pas-dobles.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, i el director de la Banda Municipal de Castelló, Marcel Ortega, han convidat el públic de Castelló a gaudir d’aquest cicle, els concerts del qual són gratuïts. L’Ajuntament de Castelló garanteix les condicions de seguretat establides en el context de pandèmia, amb aforaments limitats.

Així doncs, aquest divendres 18 (20.00 hores), el cicle s’estrenarà amb un concert de quintets de fusta. Ressonaran al Teatre del Raval la Suite de Carmen de Bizet, la banda sonora de La Misión d’Ennio Morricone o fragments del Llac dels cignes de Txaikovski. Per a diumenge 20 setembre, (12.00 hores), el Templet del Parc Ribalta acollirà el concert del grup de metalls. S’interpretaran obres conegudes de Carlos Gardel, els Beatles, Frank Sinatra, George Gershwin

El cicle de música de cambra arribarà divendres 25 setembre (20.00 hores) a la Marina del Grau amb un concert del grup de percussió i un programa de danses d’arreu del món, contenint obres de Granados, Joplin o Harr. Diumenge 27 setembre (12.00 hores) el Templet del Parc Ribalta acollirà novament el concert de sextet de metall, amb obres com l’ària de la Reina de la Nit de Mozart, l’obertura de Guillem Tell de Rossini o la banda sonora de Missió Impossible.

El tercer cap de setmana del cicle començarà amb l’actuació al Teatre del Raval divendres 2 octubre (20.00 hores) del grup de clarinets, dirigits pel titular Marcel Ortega. La Banda Municipal de Castelló interpretarà obres com de sarsuela com Las bodas de Luis Alonso i les Danses romaneses de Bartók. En el mateix concert, hi haurà un duet piano-flauta amb l’Ave Maria de Schubert i fragments de l’òpera Orfeu de Gluck i estarà dedicat a les Festes del carrer Sant Francesc i Santa Clara d’Assís.

El concert de diumenge 4 d’octubre (12.00 hores) al Templet del Parc Ribalta tancarà el cicle amb la interpretació del grup de saxos. Obres de John Williams, Isaac Albéniz, Gustav Hols i  també peces originals i arranjaments dels músics de la Banda Municipal David Beltrán i Ricardo Bolós componen el programa d’aquesta última actuació.

Noticias relacionadas

next