el 2 de maig

El documental 'A peu de carrer', de la castellonenca Visitants, arriba a l'Auditori de Vila-real

25/04/2024 - 

VILA-REAL. La història i l'evolució que han experimentat el teatre i les arts escèniques de carrer, tant a la província de Castelló com al conjunt de la Comunitat Valenciana arriben, per primera vegada, a la pantalla gran de les nostres comarques de la mà de la companyia teatral castellonenca Visitants.

L’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner de Vila-real acollirà el dijous 2 de maig (22.00 hores) la projecció del documental ‘A peu de carrer’. Un projecte audiovisual realitzat en col·laboració amb Produccions La Hormiga que, després d'estrenar-se en la Filmoteca de València el mes de març arriba ara a les comarques castellonenques.

“El film reflectix el treball que, des de finals dels anys 70 i principis de la dècada dels 80 han realitzat en el nostre territori les diferents companyies en eixa cerca constant de nous llenguatges escènics per als espais públics que són, al cap i a la fi, els més pròxims a la ciutadania”, ha explicat Tomàs Ibáñez, productor executiu del film i director artístic de Visitants.

En eixe sentit, Ibáñez ha recalcat la “importància” de “recopilar en un mateix document audiovisual els testimonis de persones que van ser clau en la creació de les diferents companyies, al costat de vídeos, fotografies i material audiovisual inèdit, per a traslladar a l'espectador l'evolució d'un teatre de carrer que ha florit fins a convertir-se en part integral del paisatge cultural de la província, atraient a audiències de totes les edats i consolidant-se com una forma viva i vibrant d'expressió artística”.

El film reunix testimonis com els de Joan Santacreu, Pepa Cases, Juan Carlos Garés, Rafa Rodríguez, Sergio Heredia, Antoni Tordera, Manuel V. Vilanova, Marisa Ibáñez, Joan Raga, Toni Pastor, Isabel Abril, Cristina Macià o María Colomer, entre altres. I, per a la seua estrena oficial a la província, al costat de la projecció a l'Auditori de Vila-real, es celebrarà una xarrada-col·loqui que comptarà amb la participació dels directors del documental, Cristian Font i Pascual Ibáñez, a més del productor executiu d'aquest, Tomás Ibáñez, i la guionista Sònia Alejo, també vinculada a la companyia castellonenca.

La presentació oficial del film a Vila-real es produirà a més en el marc d'una nova edició del Festival Internacional de Teatre al Carrer (FITCarrer), que permet convertir cada any a la localitat en l'epicentre de les arts escèniques de carrer de la Comunitat Valenciana.

Noticias relacionadas

next