Destaquen que no compta amb la participació de la militància

Els crítics de Compromís denuncien la "política neoestalinista" de la direcció amb el "compromís ètic"

17/11/2022 - 

CASTELLÓ. Bloc i País, corrent sobiranista de Més-Compromís (antic Bloc Nacionalista Valencià), la formació majoritària de la coalició Compromís, ha lamentat que "no s'haja comptat amb la participació de la militància" per a l'elaboració del document que ha presentat la direcció com un "compromís ètic" que totes les candidatures de la coalició Compromís hauran de signar per tal de participar en les llistes electorals en les pròximes eleccions municipals de 2023.

En un comunicatt, Vicent Fernàndez i Capilla, coordinador de BiP, ha explicat que "aquesta direcció funciona sempre al marge de la militància, que s'ha trobat amb un document aprovat en el qual novament ni ha participat ni tan sols ha pogut expressar si hi està a favor o en contra". És per això que, des del corrent sobiranista, no "reconeixem un procés que ha obviat la militància per a tot, amb un document tan important que vol determinar qui pot i qui no pot representar Compromís en totes les llistes".

Així mateix, el responsable sobiranista ha criticat que aquest document s'haja fet com a "reacció a una candidatura local que no li ha agradat a la direcció, i ara ens toca pagar-ho a tota la militància, marejar tots els col·lectius i totes les candidatures", una manera d'actuar políticament "molt negativa", per la qual cosa Fernàndez i Capilla ha anunciat que "nosaltres no participarem de caceres de bruixes".

"Paper mullat"

Finalment, Fernàndez i Capilla ha qualificat aquest document de "paper mullat", ja que no "aporta res" al debat: "el compromís ètic que tenim les candidatures de Compromís amb l'electorat és el programa electoral, no cal signar cap altre document més perquè a algú no li haja sentat bé la decisió legítima d'un col·lectiu local; un document que, a més, no parla de problemes clau, com ara l'agricultura, l'economia, la cultura... o fins i tot els drets dels animals: o és que ací no cal signar cap compromís ètic ni hi ha diferents visions en el partit i en la societat?".

Així doncs, el coordinador sobiranista ha considerat que "el millor que es podria fer és rectificar aquesta manera de fer política més pròpia del neoestalinisme o, si més no, obrir el document a la participació i decisió de la militància, amb un procés d'inclusió d'esmenes i votació final en un referèndum".

next