un análisis de l'actualitat social

Jesús Cintora presenta en Castelló el seu darrer llibre, 'No quieren que lo sepas'

8/06/2022 - 

CASTELLÓ. El periodista Jesús Cintora, presentador de diversos programes de gran audiència de televisió i radio, oferirà una conferencia en Castelló, el dimecres dia 15 de juny a les 19 hores, invitat per la Plataforma Castelló per la Justicia i contra la Corrupció, una entitat castellonenca sense ànim de lucre creada l’any 2017.

Aquest mediàtic profesional, natural d’Agreda, revisa en No quieren que lo sepas, el seu quart i darrer llibre publicat que presentarà an la capital castellonenca, "la crisi dels partits polítics en España, el desafiament de la guerra d’Ucraïna, la corrupció del rei emèrit o l’abús dels aforaments a Espanya, el malestar amb les nocives portes giratòries, la politització de la justícia o el funcionament opac de la indústria armamentística", segons avança l'organització.

A més, Cintora qüestiona en els seu llibre, que presentarà en el saló d’actes del Museu de Belles Arts (Avinguda dels Germans Bou), qué és allò que es premia en els partits polítics en l’actualitat, per qué la polarització ha augmentatd’intensitat després de la pandèmia i del coronavirus, per qué ven més el relat que la gestió, qué es pretén amb la desinformació a la ciutadania i per qué hi ha temes que els grans mitjans de comunicación passen de puntetes i no s’atreveixen a abordar-los amb profunditat. 

Així mateix, asegura que entre els principals obstacles están els vincles que els més poderosos puguen establir i que poden posar contra les cordes a govern, periodistes crítis o a qui es pose en el seu camí. “Hay lazos que van desde las grandes empresas estratégicas, a la política, la justicia o los medios de comunicación que muestran el verdadero ‘establishment’. Eso es el poder. Ya no es que entre los poderosos puedan protegerse: es que puedan creer que la democracia la encarnan ellos. Redes de intocables”.

Cintora també ha publicat amb l’editorial Espasa Calpe La Conjura (2020) llibre de recerca que conta com es va forjar el govern de coalició PSOE-Unidas P i el suport i rebuig d’altres partits i sectors. En el 2018 va presentar Conspiraciones per a preguntar-se per qué no va gobernar l’esquerra en España i qué va passar amb la caiguda del bipartidisme. Ja en 2015 la mateixa editorial li publicà la seua primera obra La hora de la verdad en la que entrevista a líders polítics, prestigiosos periodistes, analistes d’opinió, jutges, metges i economistes per a prendre el pols a la situación política i les diverses eixides a la crisi institucional que es vivía en aquel moment.

Llicenciat en ciències polítiques per la Universitat de Navarra, Cintora ha presentat diversos programes de gran acceptació en la Cuatro, en TVE i en la Sexta. En la ràdio va treballar en la Ser on va coordinar el tram informatiu de 'Hoy por hoy' amb Iñaki Gabilondo i va dirigir els grans noticiaris de l’esmentada cadena. També ha col.laborat amb Ràdio Marca, en Telecinco, 13 TV o l’agència de notícies EFE.

Noticias relacionadas

next