el espacio lucirá una sala de exposiciones

La Diputación quiere convertir la Cartuja de Valldecrist en "epicentro cultural" desde Altura

9/12/2021 - 

CASTELLÓ. El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha visitat la Cartoixa de Valldecrist, situat en Altura, amb motiu de l'equipament de la seua sala de conferències i sala d'exposicions, on la institució provincial ha invertit un total de 60.000 euros. Martí, acompanyat de la diputada de Cultura, Ruth Sanz; el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez; l'alcaldessa d'Altura, Rocío Ibáñez i l'arquitecte Sixto Lozano, ha definit aquest lloc com ‘’un escenari magnífic que si parlara ens contaria històries meravelloses’’.

Mitjançant aquesta ajuda s'han complit els objectius marcats pel Pla Director. Així, s'ha escomés la sala de conferències amb mobiliari que combina amb la cromàtica de l'espai i amb equip audiovisual d'última generació. Aquest pla també contempla l'actuació en la Capella de Sant Martin, on s'ha creat un espai d'interpretació i d'exposicions temporals, amb dotació d'equipament audiovisual i desenvolupament de tecnologia adequada per a la interpretació del monument.

Martí ha afirmat que per a l'actual Diputació "conservar i difondre el nostre patrimoni cultural, natural i rural és un repte fonamental’’ i ha afirmat que la institució "ha fet una aposta decidida per a convertir la Cartoixa en un dels epicentres culturals de la província’’. Martí, a més, ha recordat que el mes de juny passat va visitar la rehabilitació de la Casa del Latonero, situada en el Santuari de la Cova Santa Cova, on la Diputació va invertir 160.000 euros.

Per part seua, Ruth Sanz ha explicat que en 2022 el departament de Cultura "actuarà per a rehabilitar les escales que donen a la Cripta de Sant Martí i la reparació de les humitats’’. A més, es redactarà el projecte d'execució, en diverses fases, de l’Hostatgeria. Aquests compromisos, en les seues pròpies paraules, "es veuran materialitzats en els pressupostos de la Diputació’’.

L'alcaldessa d'Altura, Rocío Ibáñez, ha agraït la implicació de la Diputació amb la Cartoixa de Valldecrist per a "recuperar i revitalitzar aquest magnífic complex tan estimat pels alturans’’.

José Martí, en la seua visita, ha ressaltat a més el compromís que té la institució amb tots els ajuntaments de l'Alt Palància. En 2019 els ajuntaments i entitats d'aquesta comarca van rebre un total de 4,3 milions d'euros dels diferents fons provincials, xifra que es va elevar a 5,3 milions l'any passat i que ha augmentat fins als 10,2 milions en aquest 2021, la qual cosa suposa quasi sis milions d'euros més en només dos anys.

Noticias relacionadas

next