un recital en homenatge

'Paraules en carn viva' per a recordar a Joan Fuster en el Museu de Belles Arts

28/11/2022 - 

CASTELLÓN. El Museu de Belles Arts de Castelló acull aquest dimarts 29 de novembre, a les 19.30 hores, el recital Paraules en carn viva, amb poemes i textos de Joan Fuster. Aquest és un dels actes que commemora el centenari del naixement de l’intel·lectual valencià al llarg de 2022.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat les activitats que fa Cultura de la Generalitat per a commemorar i celebrar l’Any Joan Fuster "amb varietat de propostes per a difondre la importància del pensador valencià”. Ribes ha recordat activitats com l’espectacle El tocadiscos de Joan Fuster i ha avançat que les sales del Museu viuran el pròxim dijous 15 de desembre l’espectacle teatral Aforismats, adreçat a públic escolar, i que es juga amb els reconeguts aforismes de Fuster.

Paraules en carn viva és un recital amb una selecció de material de poemes i textos de Joan Fuster i compta amb dramatúrgia de Manuel Molins. Al Museu de Belles Arts de Castelló es podrà gaudir de la interpretació de l'actor català Enric Majó, de l'actriu valenciana Rosana Pastor i del mateix dramaturg, assagista i director teatral Manuel Molins. A més, comptarà amb el pianista valencià Arcadi Vicente. 

Les seues interpretacions dibuixen i presenten davant del públic un Fuster múltiple i variat, ja que variada i múltiple és també la seua veu, des dels aforismes penetrants fins a extraordinàries pàgines de la seua prosa, o una selecció dels poemes, ja que Fuster també va ser un poeta notable. Les músiques s’adeqüen a l’evolució del mateix gust o orella musical del personatge, ja que, durant els anys quaranta i cinquanta, Fuster havia d’escoltar la música, bàsicament popular, de la ràdio franquista.

Més activitats al Museu

El Museu de Belles Arts de Castelló continua tenint una àmplia programació d’activitats al llarg d’aquesta setmana que complementa l’oferta d’exposicions temporals, així com de les visites a la col·lecció permanent.

El dimecres 30 de novembre, a les 19.30 hores, tindrà lloc un nou concert del cicle ‘Les Arts al Belles Arts’, en què es podrà gaudir d’un concert líric a càrrec de membres del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts.

Les activitats continuen aquest dijous 1 de desembre, a les 19.30 hores, amb una activitat al voltant de la investigació musical de la mà de Moisés P. Sánchez.
L’artista recrea les quinze invencions per a teclat de J. S. Bach i les porta al seu univers a través d’uns arranjaments molt cuidats en els quals s’aprecia la seua singular personalitat ‘jazzística’ i creativa. 

El resultat és un vol musical fascinant que sona amb una desbordant imaginació, la seua i la de Pablo Martín Caminero i Pablo Martin Jones, els dos músics brillants que l’acompanyen.

Noticias relacionadas

next