Benicarló posa a punt les seues platges per a la temporada estival

22/06/2021 - 

CASTELLÓ. El regidor de Policia i d’Obres i Serveis, Ilde Añó, i la regidora de Turisme, Isabel Cardona, de l'Ajuntament de Benicarló han detallat aquest dimarts el Pla de Contingència de Platges que estarà en vigor aquest estiu i que regularà l’ús dels arenals, tant pel que fa a seguretat com en tot allò referent a serveis, informació, esport i oci.

"Ara mateix —ha assegurat Ilde Añó—, les platges de Benicarló estan 100% operatives, amb tots els serveis i totes les mesures de seguretat necessàries per a afrontar l’estiu en les millors condicions". "Tot i que la situació sanitària ens permet ser optimistes —ha reconegut el regidor—, encara estem en pandèmia i hem de tindre presents algunes normes d’obligat compliment per a tothom". 

Així, les quatre platges urbanes de Benicarló (Morrongo, Caracola, Gurugú i Mar Xica), les que compten amb una major afluència de banyistes, disposaran de carrils d’entrada i sortida i estaran dotades de passarel·les, papereres, rentapeus i dutxes (on l’accés s’haurà de fer obligatòriament amb calçat). També estaran oberts els lavabos al Morrongo i la Caracola. 

Es mantindrà la distància de seguretat de 6 metres des de la vora de la mar per a poder passejar amb garanties i es continuarà utilitzant el servei de megafonia per tal d’avisar els usuaris en cas de completar-se l’aforament o per a recordar les normes de seguretat. Pel que fa a les activitats esportives i d’oci, aquest estiu es podran fer servir matalassos inflables i altres jocs d’arena i també estaran oberts els parcs infantils. Els jocs de pilota només estaran permesos a partir de les 19.00 hores. 

Ilde Añó ha remarcat que "des de l’equip de govern, fem una clara aposta per tindre les platges en perfectes condicions» i ha anunciat que «aquest estiu comptarem amb quatre operaris de platges i un operari de brigada que s’encarregaran cada dia a primera hora del matí del manteniment de les platges", inclosa la neteja de papereres i passarel·les, anivellament de l’arena i retirada d’algues. 

A més, segons ha recordat el regidor, hi haurà una patrulla de Policia Local que es destinarà a vigilar les platges i 7 informadors que col·laboraran en les tasques informatives sobre les normes d’higiene i seguretat, inclosa la recomanació de no fumar a les platges. Pel que fa a les persones amb discapacitat, la regidora de Turisme ha destacat que "enguany no caldrà fer la reserva prèvia per a utilitzar el material específic» i ha anunciat que «hem adquirit noves cadires amfíbies i noves crosses que facilitaran que més persones puguen gaudir de les nostres platges". 

La regidora ha destacat la col·laboració entre el servei de socorrisme, els informadors de platges i la Policia Local, "que respondran a qualsevol incidència que es puga presentar". Isabel Cardona ha reconegut que "les dades sanitàries ara mateix són molt bones, però encara hem d’anar amb molta precaució, especialment ara que el sector turístic comença a remuntar". La regidora ha apel·lat a la responsabilitat individual i ha fet una crida a complir la normativa. "Que la confiança excessiva o la manca de prudència no ens hagen d’obligar a fer un pas enrere", ha dit.

Noticias relacionadas

next