Borriana es suma a la campanya ambiental 'Mans al riu' per a la restauració d'ecosistemes

23/09/2019 - 

CASTELLÓ. El regidor de Sostenibilitat mediambiental de Borriana, Bruno Arnandis, ha anunciat que l'Ajuntament es sumarà a la històrica campanya de voluntariat ambiental Mans al riu de la Fundació Limna, entitat sense ànim de lucre enfocada a la restauració d'ecosistemes mitjançant la participació ciutadana que tindrà lloc el próxim 29 de setembre.

Es tracta, ha explicat, d'una jornada de neteja de rius que s'organitza alhora en diversos municipis i que pretén visibilitzar “l'estat dels nostres ecosistemes i fer una gestió responsable dels nostres residus”.

Per això, Arnandis ha animat la ciutadania del municipi a “sumar-se a l'acció” i col·laborar en “la conservació i millora dels nostres ecosistemes del riu” i també a “frenar, en la mesura del possible, les pràctiques que el degraden”.

 Amb la intenció de col·laborar en la resolució del problema dels residus degradants en els rius, durant el transcurs de la jornada els monitors informen  les persones participants sobre la destinació que correspon a cada residu i, també, es donen detalls de la recollida municipal.

Totes les persones que vulguen unir-se a aquesta activitat, “compromesa i solidària amb el medi ambient”, ha aclarit el regidor, hauran d'acudir el diumenge 29 de setembre, a les 10h, a la Torre del Mar, des d'on s'accedirà a la zona d'actuació.

L'organització, amb el propòsit de proveir tot el material necessari, prega inscripció prèvia per mail (participa@limne.org) o telèfon (654 076 533).

Des de Limne assenyalen que cada any s'arreplega dels rius desenes de neveres, pneumàtics, bombones de gas, mobles o altres trastos que no s’haurien de trobar en els espais naturals, gràcies al patrocini de Global Omnium i Ecovidrio i a la col·laboració dels ajuntaments que s'han sumat a aquesta històrica campanya de voluntariat ambiental.

next