a partir del 13 d'abril al menador

'Cinema, Drets i Dignitat' o reflexionar sobre les violacions dels drets humans a través de la ficció

7/04/2021 - 

CASTELLÓ. L'Espai Cultural Menador acull el cicle 'Cinema, Drets i Dignitat' organitzat pel Grup Local d'Amnistia Internacional. D'aquesta manera, les sessios de l'edició d'enguany tindran lloc cada dimarts a les 18.30 hores a partir del 13 d'abril i durant les quatre setmanes següents. L'entrada és lliure i gratuïta per a tot el públic, però, enguany, a causa de les mesures de seguretat contra la covid-19, cal inscriure's amb antelació, a cadascuna de les sessions a les que es desitge assistir, a través de la pàgina web a què s'accedeix mitjançant el codi QR que figura en el cartell anunciador.

Aquest esdeveniment pretén conscienciar i fer reflexionar a la ciutadania sobre les violacions dels drets civils, econòmics, socials i culturals que es produeixen en diferents societats i parts del món, a través de l'exhibició d'una selecció de pel·lícules en les quals es plantegen qüestions d'aquesta mena, amb l'objectiu de moure-la a actuar en la promoció i defensa d'aqueixos drets.

En la primera de les sessions es projectarà la pel·lícula "La candidata perfecta", de 101 minuts de duració, realitzada l'any 2019 i dirigida per Haifaa Al-Mansour: Una dona es veu obligada a fer marxa enrere en un aeroport per culpa del seu tutor masculí, els papers del qual no estan en regla. Motivada per aquest fet, decideix iniciar una campanya per a lluitar contra les normes masclistes que imperen a l'Aràbia Saudita en relació amb el comportament social que discrimina les dones, i a la influència de la família en decisions importants i que haurien de ser unipersonals.

La resta de pel·lícules que completen el cicle són '14 Kilómetros', de Gerardo Olivares, el 20 d'abril; 'La profesora de Historia', de Marie-Castille Mention-Schaar, el 27 d'abril i 'Paradise Now', de Hany Abu Assad el 4 de maig.

Noticias relacionadas

next