Pepe Viyuela i Tortell Poltrona com a caps de cartell

El 'clown' torna a Castelló amb el festival 'Per Nassos', dirigit per La Troupe Malabo

29/04/2021 - 

CASTELLÓ. La Regidoria de Cultura unirà grans noms del clown com Pepe Viyuela i Tortell Poltrona amb el cor de pallases valencianes Bandada o l’espectacle Clownbaret al festival Per Nassos. Tots aquests pallassos i pallasses retran homenatge als grans clàssics de la història. La cita tindrà lloc al Teatre del Raval i al Menador Espai Cultural entre el 30 d’abril i el 2 de maig i les entrades ja estan disponibles. A més les entrades anticipades per a Tortell Poltrona i Pepe Viyuela s’han exhaurit, però encara es poden adquirir a la taquilla abans de les actuacions.

“Volem que aquest festival que naix ara a Castelló siga un punt de trobada per als professionals d’aquesta branca escènica i que faça de la nostra una ciutat de referència en l’univers dels pallassos i les pallasses”, ha assegurat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, qui ha presentat el cartell de Per Nassos amb els representants de Troupe Malabó. “Tenim un cartell de luxe, tenim un espai ideal per a gaudir dels espectacles en directe i comptem amb totes les mesures i protocols sanitaris per a que aquest primer Per Nassos siga tot un èxit”, ha destacat l’edil.

Com ha explicat Ruiz, el Festival Per Nassos és la nova aposta de la Regidoria de Cultura, la qual compta amb la direcció artística de la Troupe Malabo i un cartell per a tots els públics. Als internacionals, Pepe Viyuela i Tortell Poltrona, se sumen les valencianes Bandada i el canaris Clowncabaret. El cartell que també té reservada una part per al món professional amb una “clownferència”. 

D’aquesta manera, Castelló busca posicionar-se en l’epicentre del circ valencià. Així doncs, la companyia Clownbaret obrirà la jornada de dissabte amb el seu Desconcierto (La Vie en Rose), un espectacle on interaccionaran amb el públic del Raval amb una gran dosi d’humor. L’obra parteix d'una història i uns personatges basats en els còmics de cinema mut com Chaplin, Keaton o el Gros i el Flac (dissabte, 1 de maig, a les 12.00 hores).

Diumenge actuarà La Bandada amb On està Mercè?, una peça premiada a la Mostra de Xirivella. Les actrius Asun Cebrián, Núria Urioz, Lola Granell, Claudia Zucheratto, Mariló Tamarit, Paqui Noguera i les castellonenques Esther Ramos o Elena Donzel pugen a escena després d’anys de treball conjunt a l’ONG PallaSOSpital, per oferir al públic un espectacle ‘a capella’ passat pel filtre de l’humor. Els noms dels seus personatges ho diuen tot: Monserrata Mércuri, Rock&Bini, La Niña Punki, Lesa, La Tirolesa, La Marquesa Esa Esa, La Explosiva Michaela, La Vaya Martirio i Norma.

Viyuela i Poltrona, caps de cartell

Aquestes obres se sumen a la de Tortell Poltrona, qui obrirà el primer Per Nassos amb l’espectacle Què bèstia! (divendres 30 d’abril, a les 19.00 hores). El degà dels pallassos i reinventor dels llenguatges del circ de clown contemporani i mundial actuarà al Raval, on retrà homenatge als clàssics dels anys 60. L’altre cap de cartell, Pepe Viyuela, actuarà amb l’Encerrona al Teatre del Raval, un obra en què s’enfronta a objectes quotidians per al públic, però totalment desconeguts per a ell (dissabte, 1 de maig, a les 19.00 hores).

Trobada professional: A más igualdad, más libertad y felicidad

Dissabte, 1 de maig, el Festival Per Nassos’es convertirà en el punt de trobada del sector del clown de tot el territori valencià amb la “clownferència” A más igualdad, más libertad y felicidad, a càrrec de Jesús Jara i Amaia Prieto. La sessió estarà oberta al públic al Menador Espai Cultural (17.30 hores) i l’accés serà debades, fins a completar l’aforament. Els ponents parlaran de la violència de gènere i tractaran d’oferir recursos per eliminar les actituds masclistes entres el públic adolescent.

Noticias relacionadas

next