compromís porta a la sessió plenària el malestar veïnal

Les queixes del veïnat d'Almenara pels gasos tòxics del clavegueram prenen el ple municipal

15/11/2019 - 

CASTELLÓ. Les queixes de veïns i veïnes d'Almenara van ser les protagonistes aquest dimecres al ple municipal de l'Ajuntament de la localitat de la Plana Baixa. I és que, des de fa un parell d'anys són molts els ciutadans que lamenten una "situació de perill contra la salut pública" per la presència de gasos tòxics i males olors als claveguerams del municipi i dels seus domicilis, sobretot als del carrer Lepanto.

Tal com manifesten fonts veïnals a aquest diari, aquests gasos vénen produïts per la matèria orgànica i els residus que es queden acumulats al clavegueram municipal, provinents del polígon industrial Tras Castell que està situat als afores del municipi castellonenc i que acull les instal·lacions de l'empresa Harinera del Mar, interproveïdora de Mercadona.

Davant d'aquesta situació de malestar entre el veïnat almenarenc, Compromís per Almenara va portar a ple aquesta problemàtica, per tal de "buscar solucions" i "demanar explicacions" al govern municipal. Segons ha informat a Castellón Plaza el portaveu del partit nacionalista a la localitat, Quique Catelló, aquests residus "contenen sulfur d'hidrogen, una substància tòxica per a les persones i que provoca malestar entre veïns i veïnes pel mal olor". "Vam demanar explicacions a l'alcaldessa, Estíbaliz Pérez. Volíem saber si l'equip de govern era conscient de la problemàtica, si s'havia fet alguna cosa per tal de solucionar-ho i si anaven a assumir responsabilitats polítiques", explica Castelló. A més, el grup municipal va retreure a l'alcaldessa "el fet d'utilitzar els diners del pla 135, que subvenciona la Diputació de Castelló, en la restauració de places i edificis, en lloc de fer-ho per a donar solució al problema del clavegueram municipal".

Precisament, els ciutadans afectats no van deixar passar l'oportunitat d'assistir al ple i evidenciar el seu malestar enfront d'aquesta problemàtica. Pel que fa a la resposta de l'equip de govern, segons han informat fonts veïnals, l'alcaldessa va demanar permís al govern provincial el passat mes de juny per tal de connectar les canonades del polígon Tras Castell a una depuradora que està més a prop de la mar d'Almenara, però "encara no ha rebut resposta".

Així doncs, els veïns i veïnes perjudicats fa dos anys que insisteixen per tal que el consistori oferisca una solució i assenyalen que l'alcaldessa "només s'ha reunit una volta en nosaltres". I que en més d'una ocasió "s'ha hagut de cridar a la policia i a tècnics d'Hidraqua per les males olors". Davant d'aquesta situació, els ciutadans afectats defenen que la pròxima mesura serà denunciar a l'Ajuntament d'Almenara.

Noticias relacionadas

next