també aterra 'El plan'

Adriana Ozores i Lluís Homar porten els versos de San Juan de la Cruz al Teatre Principal 

9/03/2022 - 

CASTELLÓ. El Teatre Principal de Castelló acull aquest diumenge 13 de març, a les 19.00 hores, el recital poètic Alma y palabra, amb els actors Adriana Ozores i Lluís Homar.

Custodiats pel Crist de Velázquez i acariciats per la música de Mompou, Lluís Homar i Adriana Ozores posen veu i emoció a les paraules de San Juan de la Cruz: místic, poeta i home lliure, molt crític amb el poder i l’avarícia. Homar, ara director artístic de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic, ha triat la seua obra i el seu pensament per a iniciar el cicle ‘Alma y palabra’ i transmetre a tot el món, amb la col·laboració de l’Institut Cervantes, el patrimoni literari clàssic espanyol.

La representació, d’una hora de duració aproximadament, combina alguns dels versos escrits pel poeta durant un dels seus tancaments i altres textos que ens donaran a conéixer el viatge espiritual i la figura d’aquest autor.

Torna 'Els dijous al Principal'

El cicle ‘Els dijous al Principal’ torna aquest 10 de març amb la representació de la peça teatral El plan. L’obra és una producció d’Olympia Metropolitana i El Punt de la I, en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura, la direcció d’Ignasi Vidal i la interpretació de Jordi Ballester, Diego Braguinsky i Àngel Fígols.

L’obra és una comèdia negra en la qual els protagonistes es despullen a poc a poc de les seues màscares socials, per a portar fins al límit tot l’instint de supervivència i la noció de l’amistat. Bàsicament, és la història de la trobada de tres amics, tres col·legues de misèria, tres éssers del carrer que no semblen personatges de ficció: diàriament apareixen persones com Ramon, Ximo i Andrade al bar del costat de casa, a l’ascensor o en l’autobús. Són éssers comuns en els quals ningú repararia, precisament perquè la gent està farta de veure’ls.

Noticias relacionadas

next