easd de castelló

Artistes s'uneixen en una exposició per a denunciar el drama migratori a la Mediterrània

24/10/2022 - 

CASTELLÓ. L'Aurora Grup de Suport, entitat que des dels ports de Borriana, Vinaròs, Benicarló i Sagunt coopera amb una més de quinzena d'ONG europees de rescat civil humanitari, ha inaugurat aquesta setmana a l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Castelló, una exposició de làmines originals amb les temàtiques de drets humans, migracions forçades i rescat civil. L'exposició es podrà visitar fins al 28 d'octubre.

, Artistes per L'Aurora és el projecte de l'associació per unir diferents disciplines artístiques amb l'objectiu de crear consciència davant del drama migratori a la Mediterrània. Des del mes de gener passat, han convidat diverses il·lustradores, dibuixants, dissenyadors i tota mena de creadores perquè puguen proposar obres relacionades amb les temàtiques del seu àmbit d'acció. La finalitat és crear cada mes una peça original que convide a reflexionar i que puga servir d'eina per al finançament i la visibilització de L'Aurora i la seua missió de cooperació amb les ONG de rescat.

A la mostra instal·lada a l'EASD de Castelló, es pot gaudir d'obres gràfiques de Maleïda Taca, Blocco Nero, Very Veritas, Jose Caño, Vane Julián, Héctor Comes, Sara Belles, Verónica Fabregat, Tòfol Cruz y Ino Grau. Algunes de les creacions van acompanyades per textos elaborats per Núria Vizcarro, Laia Porcar y Tània Muñoz

Aquesta primera instal·lació compta amb les deu primeres peces de la col·lecció de l'any 2022, que es completarà al desembre amb les dues restants. L'entitat treballa per replicar aquesta mostra abans de finalitzar l'any a Borriana, Barcelona, Pamplona, València i nous emplaçaments a la ciutat de Castelló.

La instal·lació de l'exposició a l'EASD de Castelló s'emmarca dins d'un cicle d'activitats de col·laboració que es van iniciar el 18 d'octubre amb xerrades destinades a l'alumnat i professorat. El cicle es completa amb la implicació de la comunitat del centre que comença l'elaboració d'obres artístiques de diferents disciplines. Amb totes elles es desenvoluparà una mostra col·lectiva d'obres creades pels alumnes.

Totes les activitats s'han coordinat des del Centre d'Estudis i Sensibilització de les migracions i els drets humans de L'Aurora, el nou projecte de l'entitat per crear eines i dotar de recursos la comunitat educativa de la Comunitat Valenciana. Un camp d'acció en què porten treballant i fent proves pilot des de fa més de dos anys. En aquest període han dut a terme visites guiades al port de Borriana per a col·legis, instituts i associacions. A més, han organitzat projeccions, xerrades, trobades i presentacions de llibres. Tot plegat amb l'objectiu de dotar la societat, sobretot la població més jove, d'eines per comprendre el fenomen migratori i combatre els discursos d'odi.

Noticias relacionadas

next