Associacions d'Agricultors traslladen a Unides Podem la seua preocupació pel sector primari

10/12/2022 - 

CASTELLÓ. Marisa Saavedra, la diputada al Congrés per Castelló, d’Unides Podem, s’ha reunit a Betxí amb representants de les Associacions d‘Agricultors independents de Vila-real i Nules. També ha estat present el candidat d’Unides Podem a Betxí, Paco Morán.

Els agricultors han traslladat a la parlamentària, membre de la Comissió d’Agricultura i Pesca del Congrés, la seua preocupació per la situació del sector primari, especialment del cítrics a les nostres comarques, “la producció d’aliments que és essencial per la societat, però té dificultats serioses per mantindre’s i ser rentable en un món globalitzat i tractats comercials que l’utilitzen com moneda de canvi per que altres països puguen exportar automòvils” han expressat.

També han explicat que la LLei de la Cadena Alimentària "no està servint per assegurar preus justos als productors" i que no es senten escoltats per les diferents administracions.

Segons Saavedra, “Hem compartit la  preocupació per les dificultats d’aquest sector, essencial per a les nostres comarques, i estratègic per la seguretat alimentària del país, en situació de crisi des de fa molts anys. Ha patit la importació masiva de productes de tercers països que ha baixat els preus, fent que no siga rentable la nostra producció, ha patit plagues importades per falta dels controls adients per als productes que arriben a Europa, anys de falta de consideració d’essencial per part de diferents administracions…”

Saavedra ha explicat que espera que prompte siga una realitat el Indicador de Preus de referència i el Registre de Contractes, imprescindibles per què la LLei de la Cadena Alimentària siga efectiva, i la importància de que els productors s’organitzen, que treballen junts per denunciar, defensar els seus drets i per fer propostes, “És important avançar en la democràcia al camp, les eleccions sindicals pendents des de fa anys, per que el sector compte amb una representació amb tota la legitimitat per la interlocució amb l’Administració… 

“Unides Podem, parlament europeu i ací treballem per  la viabilitat i futur d’aquest secor essencial, per acabar amb els tractats i polítiques neoliberals al servei de les grans corporacións, per la sobirania alimentària i la potenciació del consum local i de productes de proximitat. És urgent millorar aquesta situació, per la viabilitat del sector i per tota la societat.”

Noticias relacionadas

next