Hoy es 19 de julio

Benicarló adjudica els projectes de la Via Litoral i l'Eix Cívic Central a l'empresa Planifica

4/11/2021 - 

CASTELLÓ.L’Ajuntament de Benicarló ha adjudicat la redacció dels projectes de la Via Verda Litoral i de l’Eix Cívic Central, dos projectes urbanístics de gran envergadura que contribuiran a transformar la imatge de la ciutat, tant al nucli urbà com a la façana marítima. Els dos projectes comptaran amb un procés de participació pública que començarà en dos setmanes. Pel que fa a la Via Litoral, s’ha adjudicat la redacció de l’avantprojecte, projecte bàsic i projecte de construcció a l’empresa Planifica Ingenieros y Arquitectos Coop.V. per un total de 46.585 euros (IVA inclòs).

La Via Litoral pretén establir un recorregut ecològic de caràcter paisatgístic i cultural a la costa de Benicarló, entre el barranc d’Aiguadoliva i la rambla de Cervera, connectant punts d'interès de la costa i reutilitzant les vies existents mitjançant la reconversió a camins blans. La via tindrà un recorregut aproximat de 3,8 quilòmetres.

D’altra banda, s’ha adjudicat també la redacció de l’avantprojecte, projecte bàsic i projecte de construcció de l’Eix Cívic Central a l’empresa Planifica Ingenieros y Arquitectos Coop.V. per un total de 81.070 euros (IVA inclòs).

Aquest projecte té com a objectiu la regeneració urbana i ambiental de la zona centre de la ciutat, des del carrer de Sant Francesc fins a la plaça de la Constitució, i en les seues connexions amb els espais adjacents. Les actuacions impliquen l’ampliació d'espais per a vianants amb qualitat paisatgística, la plantació d'arbratge que millore la imatge i la qualitat del passeig, l’adequació de noves vies de servei amb trànsit restringit i la implantació de paviments drenants que minimitzen el risc d'inundacions.

A més del replantejament del mobiliari urbà, es contemplen altres actuacions com la implantació d'enllumenat no alineat i sostenible i de noves zones de bancs i umbracles en la via pública, amb l'objectiu que tot, en el seu conjunt, imprimisca un caràcter d'espai obert i acollidor. Els dos projectes estan cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI).

Programa Paisatge Litoral Benicarló-Vinaròs

L’adjudicació d’aquests dos projectes és un pas més en la regeneració urbana que afrontarà Benicarló en els pròxims anys, especialment en la façana marítima. En aquest sentit, el projecte de la Via Verda Litoral s’emmarca en el Programa Paisatge Litoral Benicarló-Vinaròs que la Generalitat ha presentat precisament aquest dijous i que contempla un seguit de les línies estratègiques per a posar en valor el paisatge del litoral de la Comunitat Valenciana.

El de Benicarló-Vinaròs és el primer dels quatre programes de tota la Comunitat Valenciana que s’ha presentat i pretén definir i ordenar la infraestructura verda litoral per a conservar i fomentar la diversitat del paisatge rural, especialment d’aquells espais agraris identitaris, promoure l’accés públic al paisatge mitjançant la creació d’itineraris, rutes i miradors.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha participat en la presentació del programa, que ha comptat amb la presència de la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Inmaculada Orozco, la directora general de Política Territorial i Paisatge, Rosa Pardo, i l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina. Xaro Miralles ha valorat l’aposta que representa aquest Programa Paisatge, "que contribuirà —ha dit— a posar en valor el litoral i regularà les accions de les administracions públiques en matèria de protecció de la costa i el seu entorn natural".

Noticias relacionadas

next