custodia la biblioteca i arxiu munipal

Borriol obri l'espai cultural 'Els Llavadors' 

29/12/2022 - 

CASTELLÓ. El President de la Diputació, Josep Martí, i la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, han assistit a la inauguració del nou Espai Cultural 'Els Llavadors' de Borriol, un edifici on se situaran els serveis municipals relacionats amb l'àmbit de la cultura, com són la biblioteca, l'arxiu històric municipal i les sales dedicades al teixit associatiu de la localitat.

Per a Martí, "és fonamental que un municipi com Borriol compte ja no sols amb una biblioteca municipal en condicions, sinó amb un espai polifuncional en el qual es puguen dur a terme multitud d'activitats culturals". Per altre costat, Ruth Sanz afirma que "des de la Diputació de Castelló decidim sumar-nos al projecte que l'ajuntament volia emprendre, ja que era una necessitat imperiosa per al municipi poder compartir aquests espais i generar sinergies culturals".

Cal recordar que l'obra ha sigut finançada per la Diputació de Castelló, que ha dedicat un total de 75.000 euros a executar la mateixa. Aquest crèdit es va habilitar després d'escoltar les reivindicacions que els edils van realitzar durant les jornades municipalistes que van servir per a elaborar el pressupost de l'any 2021.

Així doncs, el municipi de Borriol comptarà amb una nova Casa de la Cultura, que substituirà a l'espai anterior, que es trobava en un estat d'abandó. A causa de la seua situació, el local no reunia les condicions necessàries per a continuar exercint la labor dinamitzadora de la cultura que la Llei de Bases del Règim Local recull en el seu articulat.

La inauguració ha comptat amb l'assistència del President de la Diputació, la diputada de Cultura, de l'alcalde de Borriol, la corporació municipal i diversos representants de la societat civil i entitats culturals. Durant l'obertura del centre ha tingut lloc un concert de l'artista gandià Carles Dénia, guitarrista i cantaor de cant valencià.

Noticias relacionadas

next